Ugrás a tartalomra

Felmérés: ezek most a legnépszerűbb igeversek a világon és Magyarországon

Photo by Debby Ledet / Unsplash

A World Vision új felmérése szerint a legnépszerűbb bibliavers világszerte a János 3:16.

A keresztény gyermekjótékonysági szervezet országonként vizsgálta a Google keresési adatait a 100 legolvasottabb bibliaversre vonatkozóan.

Az összegyűjtött adatokból kiderül, hogy a János 3:16 a világon a legnépszerűbb igevers jelenleg, és olyan országok kedvence mint az Egyesült Államok, Franciaország, az Egyesült Királyság vagy Ausztrália.

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta,  hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen"

-áll a versszakban.

A népszerű újszövetségi bibliai verset a közösségi médiaplatformokon is széles körben használják. Az Instagramon a #János316 hashtaget több mint 250 000 posztban használták, míg a TikTok-on a #János316 hashtaggel ellátott videókat több mint 55,9 milliószor nézték meg.

A Jeremiás 29:11 a második legtöbbet keresett bibliavers a Filippi 4:13-al együtt.

A felmérésből az is kiderült, hogy a közép- és dél-amerikai országok a Teremtés könyvéből származó verseket részesítik előnyben. A kutatásban a közép- és kelet-európai országok többségéről nincsen végleges adat, de Magyarországról sikerült öszesített információkat gyűjteni.

A felmérés szerint Magyarország legnépszerűbb igeverse a Józsué 1:9.

"Avagy nem parancsoltam-é meg néked: légy bátor és erős? Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, a miben jársz"

-olvasható az igehelyen.

Hit Rádió / World Vision

Legfrissebb