Ugrás a tartalomra

Felmérés: az amerikaiak 61 százaléka imádkozik

Az adatok alapján a többség a COVID-19 világjárvány idején megnövelte imái gyakoriságát.

Photo by Ümit Bulut / Unsplash

Egy új felmérés szerint az amerikaiak túlnyomó többsége azt mondja, hogy imádkozik, és azok, akik imádkoznak, közel 20 percet imádkoznak naponta.

A nemzeti imanapon közzétett felmérés szerint az amerikaiak 61 százaléka mondja, hogy imádkozik, és azok 50 százaléka, akik imádkoznak, napfelkelte körül, 55 százaléka pedig lefekvés előtt teszi ezt. Azok közül, akik imádkoznak, 70 százalék azért teszi ezt, hogy kapcsolatba kerüljön Istennel, 45 százalék azért, hogy kevésbé szorongjon vagy érezze depressziósnak magát, 41 százalék pedig azért, hogy megoldást találjon a problémáira.

Az összes amerikai közül az amerikai felnőttek átlagosan naponta kétszer imádkoznak.

Tízből több mint nyolc amerikai (81 százalék), aki imádkozik, a hálószobájában teszi ezt, 61 százalék pedig az autójában. Azok az amerikaiak, akik imádkoznak, átlagosan napi 18 percig teszik ezt, és az imádkozók 53 százaléka azt állítja, hogy a COVID-19 világjárvány idején megnövelték imáik gyakoriságát.

"Annak ellenére, hogy a közelmúltban készült statisztikák szerint az amerikaiak egyre kevésbé kötődnek vallási szempontból, úgy tűnik, hogy az ima állandó gyakorlat az emberek életében: az amerikaiak naponta 3,6 milliárd percet töltenek imádkozással"

- áll a sajtóközleményben.

Az amerikaiak 85 százaléka végez "valamilyen spirituális gyakorlatot, hogy kapcsolatba lépjen egy magasabb erővel", mint például az ima, a meditáció és a spirituális alapú jóga - áll a sajtóközleményben. A felmérés szerint 10 amerikaiból közel nyolc tartja magát vallásosnak vagy spirituálisnak.

"Ezek az eredmények világossá teszik, hogy több imádkozás zajlik, mint azt az emberek gondolnák. Az emberek sokféleképpen és váratlan helyeken imádkoznak a nap folyamán"

- mondta John Dye, a Skylight ügyvezető igazgatója.

"Gyakran felfedezik spirituális oldalukat, és az imát arra használják, hogy feldolgozzák a nehézségeket, értelmet találjanak, és kapcsolatot teremtsenek egy magasabb erővel"

-emelte ki.

(Christian Headlines)

Legfrissebb