Ugrás a tartalomra

Felmérés: az amerikai tizenévesek egynegyede tartja Isten szavát igaznak

George Barna szerint ebben a korban a a gyerekek "intellektuális és spirituális szivacsok".

Fiatal lány Bibliával a kezében. - Kép forrása: Pinterest

Az amerikai kamaszkor előtt álló gyermekek egynegyede hisz csa abban, hogy a Biblia Isten szava, - derül ki egy új felmérésből.


Az Arizonai Keresztény Egyetem Kulturális Kutatóközpontjának a 8-12 éves amerikai gyerekek körében végzett felmérése szerint 25 százalékuk ért egyet azzal az állítással, hogy a Biblia "Isten igaz szavai”, amely egyfajta útmutatóként segít nekünk abban, hogy megértsük és felismerjük a jó és a rossz dolgok közötti különbséget, és hogy jó életet tudjunk élni.

Összesen 21 százalékuk ért egyet azzal, hogy "vannak abszolút igazságok, azaz olyan dolgok, amelyek az érzésektől, preferenciáktól vagy körülményektől függetlenül jók vagy rosszak.

Krisztus és az üdvösség témájában a tizenévesek 36 százaléka azt mondja, hogy hisz abban, hogy

"egyedül Jézus Krisztuson keresztül nyerhetjük meg az örök üdvösséget úgy, hogy megvalljuk a bűneinket, és csak az Ő bűnbocsánatára támaszkodunk".

Az adatokat a Raising Spiritual Champions (Szellemi bajnokok nevelése) című új könyv tartalmazza, a Nurturing Your Child's Heart (Gyermeked szívének ápolása) amelyet George Barna írt.

"Amerika gyermekei nem kapnak megfelelő bevezetést a Bibliába"

- áll a felmérés elemzésében.

Továbbá az elemzés szerint:

"A mai gyerekek nem olyan környezetben nevelkednek, ahol az abszolút erkölcsi igazság fogalma kedvező elbírálásban részesül, és az abszolút igazsággal kapcsolatos széles körben elterjedt kételyek egyértelműen hatással vannak a gyerekekre".

Eközben a tizenévesek mintegy negyede (27 százalék) egyetért azzal, hogy "az élet fő oka az, hogy megismerjük, szeressük és szolgáljuk Istent, teljes szívünkkel, lelkünkkel, elménkkel és erőnkkel".

Barna szerint az adatok spirituális és világnézeti válságra utalnak Amerikában.

"A gyerekek tizenéves korukban intellektuális és spirituális szivacsok. Kétségbeesetten próbálják megérteni a világot, az identitásukat, a céljukat, és azt, hogyan éljenek értelmes és kielégítő életet"

- magyarázta Barna, aki szerint különösen a szülőknek kötelességük, hogy gyermekük világnézetének kialakítására összpontosítsanak és befektessenek abba, amely egyszerűen a döntéshozatali szűrőjük az életükben.

"Ha a szülők nem töltik ki ezt a vákuumot, akkor más források - például a média, az iskola, sőt a gyermek kortársai is - befolyásolni fogják ezt a világnézeti konstrukciót"."

- fejtette ki véleményét Barna.

A történelmi adatok azt mutatják, hogy "a bibliai világnézetet valló amerikaiak aránya csökken, amióta az 1990-es évek elején elkezdtük ezt nyomon követni" - mondta Barna.

"A bibliai világnézet és a valódi keresztény tanítványság közötti szoros összefüggés miatt a kereszténység láthatatlanná válásának szakadékán állunk ebben a nemzetben, hacsak nem vesszük komolyan ezt a válságot, és nem fektetünk nagy összegeket abba, hogy helyrehozzuk, ami elromlott"

- mondta Barna.

"Ez sokkal jelentősebb, mint a végtelen, együgyű viták egyházi körökben a látogatottságról és a zenei preferenciákról. A gyermekek világnézeti fejlődése a mai amerikai egyház egzisztenciális kihívása"

-tette hozzá.

(Christian Headlines)

Legfrissebb