Ugrás a tartalomra

Felmentették a hétgyermekes életpárti aktivistát, akit az FBI elvitt és tizenegy év börtönre akarták ítélni

Az apát korábban a gyermekei szeme láttára vitték el.

Fotó: YouTube/CBN News

Mark Houck 2021-ben került összetűzésbe egy abortuszpárti aktivistával, és bár a férfi a fiát védte, mégis őt vitte el az FBI, majd vádat emeltek ellene - számolt be a Hetek.

A hétgyermekes életpárti aktivista otthonához több tucat FBI-ügynök érkezett felfegyverkezve tavaly ősszel, és az apát a gyermekei szeme láttára vitték el.

Houck-ot azért tartóztatták le, mert állítólag 2021 októberében kétszer „bántalmazott” egy 72 éves abortuszpárti önkéntest egy abortuszklinikán. A férfi a fiával együtt többször is részt vett abortuszellenes tüntetéseken, és az egyik alkalommal egy abortuszpárti tüntető vulgáris megjegyzéseket tett a 12 éves gyereknek, ezért Houck felszólította az aktivistát, hogy hagyja abba a fia verbális zaklatását, és amikor a férfi túlságosan közel ment a gyerekhez, az apa közbelépett, és odébb lökte.

Houck ellen vádat emeltek amiatt is, hogy megsértette a Planned Parenthood-klinikára való belépés szabadságáról szóló törvényt, mert a vád szerint „erőszakot alkalmazott” az abortuszpárti aktivistával szemben.

A férfit akár 11 éves börtönbüntetésre is ítélhették volna, azonban a bíróság mindössze egy órás tárgyalás során felmentette a vádak alól.

Ez az életpárti mozgalom óriási győzelme a Biden-kormánnyal szemben. Megpróbálták megfélemlíteni az életpárti embereket, hogy ne merjenek aktívnak lenni és kimenni az utcára”

- mondta Peter Breen, Houck ügyvédje.

Breen szerint az ügyhöz az igazságügyi minisztérium a legjobb ügyészét jelölte ki, de az esküdtszéknek mindössze egy órába telt döntenie arról, hogy Houck nem bűnös és nem bántalmazta az abortuszpárti önkéntest.

A felmentő ítélet után Houck a családjával együtt hálát adott Istennek a bíróság épülete előtt, és a férfi elmondta, hogy készen áll arra, hogy újra az abortuszklinikákhoz menjen, és tanácsadással segítsen azoknak, akik ezt igénylik.

(Hetek)

Legfrissebb