Ugrás a tartalomra

Fejre állt a világ: a teheráni mészárost gyászolják, Ficot hibáztatják - Keresztkérdés

A Keresztkérdés című műsorunk legfrissebb adásában Prof. Dr. Hack Pétert kérdeztük az iráni elnök haláláról, és a Netanjahu elleni elfogatóparancs részleteiről.

Fejre állt a világ: a teheráni mészárost gyászolják, Ficot hibáztatják
Fejre állt a világ: a teheráni mészárost gyászolják, Ficot hibáztatják

A Hit Rádió Keresztkérdés című műsorának legfrissebb adásában Prof. Dr. Hack Péter tanszékvezető egyetemi tanár, lelkész volt a vendégünk, akivel Fico-merényletről és az iráni elnök haláláról is beszélgetünk.

Benjamin Netanjahu és a Nemzetközi Büntetőbíróság

A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki jNetanjahu izraeli miniszterelnök ellen, amelyet Prof. Dr. Hack Péter botrányosnak és politikailag motiváltnak nevezett.

"Valójában ez a legbotrányosabb ügyészi indítvány, amit valaha láttunk a hágai bíróság történetében"

- mondta Prof. Dr. Hack Péter.

Kahn-nak bizonyítania kell

Prof. Dr. Hack Péter szerint Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze csak akkor folytathatja az eljárást Netanjahu és az izraeli vezetők ellen, ha bizonyítani tudja, hogy a miniszterelnök és a honvédelmi miniszter szándékosan adott utasítást nem katonai célpontok támadására. Ezt a rendkívül nehéz feladatot az bonyolítja tovább, hogy Izrael hadserege gyakran támad olyan célpontokat, amelyeket legitim katonai célpontoknak tartanak, és gyakran előfordulnak hibák a háborús helyzetekben.

"Khan nevű embernek bizonyítania azt, miniszterelnök honvédelmi miniszter utasítást adott arra, szándékosan lőjenek egyértelműen nem katonai célpontokat"

- részletezte Prof. Dr. Hack Péter.

Az iráni elnök halála
Prof. Dr. Hack Péter kifejtette, hogy bár a Biblia szerint az igaz ember nem örül a gonosz pusztulásának. Az iráni elnök esetében elmondta, hogy, hogy nincs kétsége afelől, hogy gonosz ember volt, mivel sok ember haláláért és szenvedéséért felelős. Példaként említette, hogy az elnököt "Teheráni Mészárosnak" nevezték, ami mutatja kegyetlenségét és az ártatlan emberek elleni bűntetteit. Hack Péter szerint az ilyen emberek halála néha életeket menthet és hozzájárulhat a világ jobbá tételéhez.

"Nyilván, tehát nem örül az ember a gonosz pusztulásának, a gonosz halálának, de azt gondolom, hogy ezeket az eseményeket a helyükön kell kezelni. Van, amikor a gonosz halála az életeket ment, És a bibliai életpárti"

- fejtette ki.

Legfrissebb