Ugrás a tartalomra

Ez a három legjobb vallási múzeum az USA Today olvasói szerint

"Nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy értékelni tudjuk az olvasók által legjobbnak választott 10 múzeum történeteit és gyűjteményeit" - írta a USA Today.

A USA Today idei olvasói felmérése szerint két, Kentuckyban található, bibliai eseményeket megelevenítő turisztikai látványosságot választottak Amerika legjobb vallási múzeumainak.

A Williamstownban található Ark Encounter és a közeli Petersburgban található Creation Museum az első, illetve a második helyen áll a USA Today 10 legjobb vallási múzeumnak 2023-ban kiírt szavazásán.

Mindkét turisztikai helyszínt az Answers in Genesis (Válaszok a Teremtésben) elnevezésú cég üzemelteti. Az Ark Encounter Noé bárkájának életnagyságú másolata, kiállítási tárgyakkal és állatkerttel. A Teremtés Múzeuma egy 75 000 négyzetméteres létesítmény, amely az 1. Mózes történeteit, köztük a teremtésről szóló beszámolót tárja fel.

A felmérés harmadik helyén a washingtoni Bibliamúzeum áll.

"Nagyon örülök, hogy egyre több család fedezi fel és élvezi egészséges, Istent tisztelő látványosságainkat a folyamatosan változó kultúránkban"

- mondta Ken Ham, az Ark Encounter és a Teremtés Múzeumának vezérigazgatója és alapítója.

"A szavazás megerősíti, hogy területünk Amerika vezető, hitre épülő úti célja. Nagyon hálás vagyok, hogy nemzetközi látványosságainkat így elismerték"

-mondta.

"Nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy értékelni tudjuk az olvasók által legjobbnak választott 10 múzeum történeteit és gyűjteményeit"

- írta a USA Today.

"Mindegyik a vallási csoportok és hitközségek hitének, történelmének, kultúrájának, művészetének vagy hagyományainak megosztására vállalkozik"

-emelik ki.

(Christian Headlines)

Legfrissebb