Ugrás a tartalomra

"Igenis létezünk" - ex-LGBTQ tagok tartottak konferenciát Londonban

Londonban gyűltek össze korábbi LMBTQ közösségi tagok, hogy megosszák egymással bizonyságaikat arról, hogy Isten szeretete hogyan változtatta meg őket.

Az Unashamed (magyarul: Szégyenkezés nélkül) rendezvény olyan európai és amerikai keresztényeket hozott össze, akik korábban LMBTQ identitásúak voltak, de most már az Istentől kapott nemük szerint élnek és többen boldog, ellenkező nemű kapcsolattal rendelkeznek, illetve vannak, akiknek már családja is van.

Beszámolóikban arról meséltek, hogy Isten nemcsak a nemkívánatos, azonos neműek iránti vonzalmukból szabadította meg őket, hanem pornó- vagy kábítószer-függőségtől és különféle mentális problémáktól is, mint például a depresszió vagy az öngyilkossági gondolatok.

A felszólalók között volt Liam Hayden az Egyesült Királyságból, aki elmondta, hogy 2 évvel ezelőtt professzionális segítséget kapott abban, hogy felszámolja nemkívánatos homoszexualitásának kiváltó okait.

„A tanácsadás során felszínre jött okokat Isten elé tudtam vinni, aki segített nekem meggyógyulni és teljesen el tudtam engedni korábbi életemet. Ma itt vagyok, élek, és ez a változás egyáltalán nem ártott nekem!”

– mondta Hayden.

Az Unashamed rendezvényt arra válaszul tartották, hogy a brit kormány be akarta tiltani a konverziós terápiát. Hayden és a felszólalók is védelmükbe vették a döntési szabadságot azzal kapcsolatban, hogy az ember kaphasson segítséget, ha kér (a konverziós terápia betiltása ugyanis azzal járna, hogyha az ember segítséget kérne egy tanácsadótól amiatt, mert változtatni szeretne LMBTQ életvitelén, segítséget akkor sem kaphatna).

„Ha Isten egy tanácsadón keresztül meggyógyított, és korábbi traumáimat is fel tudtam dolgozni a segítségével, akkor én most sérültem? Áldozat vagyok vagy pedig egy győztes?”

– tette fel a kérdést Hayden.

A felháborodás következtében a brit kormány biztosította az embereket arról, hogy a konverziós terápia tilalma nem fog kiterjedni a gyülekezeti beszélgetésekre, közös imádkozásokra, de sokan a tilalmat támogatók közül szorgalmazzák, hogy a tilalom ezekre is terjedjen ki.

Peter Benjamin, aki több éven keresztül nőként öltözködött és élt, az érte imádkozó gyülekezetnek köszönte meg, hogy képes volt elhagyni sérült identitását és hogy ma újra férfiként képes élni.

„Ha Isten és Jézus nem segítettek volna, ma nem lennék itt. Sírnom kell, mikor azt látom, hogy egyes szülők mindenféle női ruhákba öltöztetik fiaikat. Miért nem ismerik fel az emberek, hogy ezek milyen súlyos károkat okoznak a gyerekek életében?!”

-mondta.

Alexandra Lesnik, egy lengyel nő, aki korábban leszbikus volt, azt mondta, hogy az azonos neműek iránti vonzódása egyre inkább rombolta őt és igazából boldogtalan volt, majd egy pszichoterapeuta ébresztette rá arra, hogy változtathat állapotán.

„Rendkívül fontos a szólásszabadság és hogy nyíltan beszélhessünk a dolgokról. Igen, létezik LMBTQ közösség, de hello – itt vagyunk mi is, az ex-LMBTQ-közösség!”

A főszervező Mike Davidson arra biztatta az embereket, hogy írjanak alá egy petíciót, mely arra kéri a kormányt, hogy ne lehetetlenítse el azokat az embereket, akik segítséget kérnek, ha változtatni szeretnének nem kívánt identitásukon. Azóta már több szervezet és alapítvány az ügy mellé állt és az Egyesült Királyság több képviselőjéhez is eljuttatták a dokumentumot, mely arra figyelmeztet, hogy a konverziós terápia betiltása nem biztonságos a szexualitásuk miatti szorongást tapasztaló emberek számára és gátolja a szólásszabadságot, sérti az emberi szabadságjogokat.

Vida Zsanett / Christian Today

Legfrissebb