Ugrás a tartalomra

Évről évre növekszik a keresztényellenes bűncselekmények száma az Egyesült Államokban

Tűzoltók érkeznek egy tűzesethez a marylandi Bethesdában lévő Szent Jane Frances plébánián 2022. június 10-én 

Az elmúlt öt évben legalább 420 egyházak ellen elkövetett ellenséges cselekmény történt az Egyesült Államokban, míg 2022 januárja és szeptembere között 57 ilyen ellenséges cselekmény az abortuszhoz kapcsolódott - derül ki egy elemzésből.

A washingtoni székhelyű, keresztény-konzervatív aktivista szervezet, a Family Research Council új jelentése a 2018 januárja és 2022 szeptembere között nyilvánosan elérhető adatokat elemezve dokumentálja az egyes egyház ellen irányuló ellenséges cselekményeket 45 amerikai államban.

Ezek a cselekmények magukban foglalják a vandalizmust, a gyújtogatásokat, a fegyveres incidenseket és a bombafenyegetéseket is.

A jelentés megállapítja, hogy az ilyen támadások súlyossága és gyakorisága potenciálisan megfélemlítheti a keresztény közösségeket.

"Bőséges okunk van aggódni a kereszténységgel szembeni növekvő ellenséges magatartás miatt, amelyet egy olyan nyugati kultúra tanúsít, amely egyre inkább elutasítja a zsidó-keresztény értékeket"

- olvasható a jelentésben, amelyet Arielle Del Turco, az FRC Vallásszabadság Központjának igazgatóhelyettese írt.

A jelentés szerint 2018-ban 50 ellenséges incidens történt az egyházak ellen. 2019-ben ez a szám 83-ra emelkedett, majd 2020-ban 54-re csökkent, valószínűleg a kormányzati korlátozások és a COVID-19 világjárvány csúcspontján a mozgás általános csökkenése miatt.

2021-ben 96, 2022 januárja és szeptembere között pedig 137 egyházak elleni ellenséges incidens történt.


Amikor május 2-án kiszivárgott az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának az abortuszhoz való föderális jogot megsemmisítő döntéstervezete, megugrott a vandalizmus és az abortuszpárti üzeneteket tartalmazó graffiti incidensek száma a gyülekezeti házakon, és a tüntetők megzavarták az istentiszteleteket.

Ez a tendencia a Dobbs-döntés kihirdetése és a Roe kontra Wade június 24-i megsemmisítése óta folytatódott. A jelentés szerint 2022 januárja és 2022 szeptembere között legalább 57 incidens kapcsolódott közvetlenül abortuszpárti tüntetésekhez vagy tartalmazott abortuszpárti üzeneteket.

Mint kiemelték: 2019 és 2021 között csak öt incidens volt abortuszhoz kapcsolódó.

(Christian Today)

Legfrissebb