Ugrás a tartalomra

Eszkalálódik az iráni háború? - Csicsmann László

A Világnézet legfrissebb adásában Dr. Csicsmann Lászlóval beszélgettünk.

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában dr. Csicsman László, a Budapesti Corvinus Egyetem közel-keleti szakértője elemezte az Izrael és Irán közötti feszültséget, kiemelve az eszkalációt és a válaszcsapások lehetséges következményeit.

Izrael és Irán közötti eszkaláció:
Csicsman László szerint jelenleg nagy a figyelem Izrael döntéshozatalán, mivel a közvetlen válaszcsapások súlyos következményekkel járhatnak mindkét oldal számára. A nyugati támogatás és a szankciók szerepe kulcsfontosságú a konfliktus alakulásában.

"A legnagyobb figyelem nyilván az izraeli döntéshozatalon, illetve hát a jugati diplomáciánban, ugye jelenleg a brit külügyminiszter látogatotta az elmúlt napon Izraelbe, hogy arról próbálja meggyőzni Izraelt, hogy alapvetően egyfajta mérsékletet gyakoroljon a válaszcsapás kapcsán."

- mondta Csicsman László.

Diplomáciai erőfeszítések és a nemzetközi reakciók:
A diplomáciai erőfeszítések és a nemzetközi közösség reakciói döntő szerepet játszanak az eszkaláció kezelésében. Az Egyesült Államok és G7-országok szankciói, valamint a brit külügyminiszter látogatása jelentik a nyugati álláspontot.

"Ugyanakkor arról biztosította Izraelt, hogy nem csak támogatják a védelemben, hanem emellett az Egyesült Államok, illetve a G7 szankciókat fog bevezetni Iránnal szemben."

- fejtette ki Csicsman László.

Legfrissebb