Ugrás a tartalomra

Erzsébet királynő: Egész életemben Krisztus üzenete és tanítása vezetett

Fotó: BBC

Az angol királynő üzenetében „legmelegebb jókívánságait” küldte annak a több száz püspöknek, akik részt vettek a kenti Canterburyben tartott Lambeth Konferencián.

Üzenetében a királynő, az angliai egyház legfelsőbb kormányzója azt mondta, hogy a konferenciát akkor hívják össze, amikor "nagy szükség van Isten szeretetére – szóban és tettben egyaránt".

Azt is elmondta, hogy ez egy hatalmas kihívás időszaka volt a püspökök, papok és laikusok számára szerte a világon, sokan szolgáltak szenvedések, konfliktusok és traumák helyén.

Az üzenetben a királynő elismerését fejezte ki amiatt, hogy a konferencia az éghajlatváltozásra összpontosít.

„Olyan időket is élünk, amikor az éghajlatváltozás hatásai sok ember és közösség életét és megélhetését fenyegetik, nem utolsósorban a legszegényebbeket és azokat, akik kevésbé képesek alkalmazkodni”

– mondta.

A püspökök Canterbury érseke hivatalos londoni rezidenciáján, a Lambeth-palotában tartózkodnak egy konferencia napra, amelynek középpontjában a környezet és a fenntartható fejlődés áll.

A királynő végül saját keresztény hitéről is beszélt.

"Egész életemben Krisztus üzenete és tanításai voltak a vezetőm, és bennük találok reményt"

- mondta.

"Szívből jövő imádságom, hogy a megpróbáltatások idején továbbra is a hited támogasson, a kétségbeesés idején pedig a remény bátorítson."

- fogalmazott.

(Christian Today)

Legfrissebb