Ugrás a tartalomra

Érkezik a vénás fizetés, rejtélyes tenyérlenyomatot találtak a jeruzsálemi várárokban

A legérdekesebb hírek és beszélgetések a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Érkezik a vénás fizetés, Lentner Csaba a cafeteria perekről, a holland fiatal felnőttek negyede kételkedik a holokauszt igazságában, Yaro Patrice külpolitikai aktualitásokról, a Biblia és tudomány nincsenek egymással konfliktusban a NASA űrhajósa szerint - összegyűjtöttük Önnek a legérdekesebb híreket és beszélgetéseket a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Elhangzott a Hit Rádióban 🎙️

Tajvan tanul az ukrajnai háborúból, a német puccs-kísérlet háttere – Yaro Patrice

Kína és India szerepe is nőhet a Perzsa öbölben, de a fő kérdés, hogy Szaúd-Arábia vagy Irán szerzi meg a vezető pozíciót. Yaro Patrice külpolitikai elemző volt a Hit Rádió külpolitikai hírelemző műsorának a vendége. Németországban egy csoport visszaállítaná a császárságot, egyre többet beszélnek Tajvan megszállásának eshetőségéről. Afrikában azt látjuk, hogy ahonnan kivonul Franciaország, oda bevonul az orosz Wagner csoport, azzal az ürüggyel, hogy stabilizálják az országot. Vendégünk szerint ebben van külpolitika és orosz belpolitika is, és ahogy Oroszország pozíciói gyengülnek, egyre több ilyen akciót fogunk látni.


Az EU ezúttal a javunkra volt - Lentner Csaba

Prof. Dr. Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára volt a vendégünk, akivel átbeszéltük azt a 10 éve kezdődő pereskedést, ami a napokban zárult le Magyarország és a három francia cafeteria cég között. Említést tettünk a jelenlegi SZÉP kártyás rendszer előnyeiről, arról, hogy miben változtak a nemzetközi jogi viták az Európai Unióba belépésünk után és hogyan fordult ez a javunkra ebben a helyzetben.


Magyarország sikeresen importálja a nemzetközi tudást

2012 és 2022 között kicsivel több, mint 50 ezer fővel bővült Magyarország lakossága, szemben a 2001 és 2012 közötti időszakhoz, amikor szinte ugyanennyien hagyták el hazánkat. Magyarország a lábbal szavazók szerint tehát jobb, vonzóbb lakóhellyé vált az elmúlt tíz évben - állítja Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője. Vele beszélgetett Petrőcz Katalin műsorvezető az agyelszívás problémájáról és a tudásimport áldásairól a Hit Rádió Világnézet c. műsorában.


A hitradio.hu hírei 🌎

NASA űrhajós: a Biblia és tudomány nincsenek egymással konfliktusban

Jeffrey Williams űrhajós 2000 és 2016 között négy űrmisszióban vett részt és jelenleg a második helyen áll a “legtöbb időt az űrben töltött” asztronauták között - összesítve 534 napot volt Földön kívül. Williams csütörtökön a washingtoni Bibliamúzeum új kiállításának, a "Szentírás és tudomány" című tárlat megnyitóján beszélt: “Helyünk a világban" címmel.

"Isten képmására formálva, megkaptuk azt a képességet sőt tulajdonképpen azt a megbízást, hogy uraljuk a teremtett földet, ahogy az 1. Mózes 1. fejezete tartalmazza"

- mondta.


További hírek:


Megszólalt a svéd külügyminiszter a Korán-égetés ügyében

Bővebben!

Érkezik a vénás fizetés

Bővebben!

Tanulmány: a holland fiatal felnőttek negyede kételkedik a holokauszt igazságában

Bővebben!

A Holland Bibliatársulat több ezer álcázott Bibliát küld az ukrán katonáknak

Bővebben!

Az EU vonakodik terrorszervezetté nyilvánítani az iráni Forradalmi Gárdát

Bővebben!

Vandalizmus vagy titkos jelzés? Rejtélyes tenyérlenyomatot találtak a jeruzsálemi várárokban

Bővebben!

🎙️

📅
A teljes műsorrendet ide kattintva érheti el!

Műsortárból ajánljuk:

Diéta és mozgás a karácsonyi kaja-maraton után

Főként nőként

Meghallgatom!
💡
Csak hetente szeretne a legfontosabbakról értesülni? Ide kattintva kiválaszthatja heti hírlevelünket is! ✉️

Legfrissebb