Ugrás a tartalomra

Emberkereskedelem: rengeteg gyermeket mentett ki az FBI

A kéthetes hadművelet során több mint kétszáz embert szabadítottak ki.

A Cross Country Hadműveletről közzétett sajtóvideó egy részlete - forrás: FBI

A FBI keddi jelentései szerint több mint kétszáz embert mentettek ki a "Cross Country hadművelet" elnevezésű országos akció keretében, akik a szexkereskedelem áldozatául estek, rengeteg a gyermek.  

A  kéthetes művelet során az ügynökség 59 gyermeket mentett ki, akik a gyermekkereskedelem és a gyermekek szexuális kizsákmányolának áldozatává lettek, és további  59 olyan gyermeket is megtaláltak, akiket eltűntnek nyílvánítottak.

"A szexkereskedők kihasználják és veszélyeztetik társadalmunk legsebezhetőbb tagjait, és elképzelhetetlen károkat okoznak áldozataiknak"

– mondta Merrick B. Garland, az Egyesült államok legfőbb ügyésze egy nyilatkozatban.

Az akció az eltűnt és kizsákmányolt gyermekek nemzeti központjával (NCMEC) együttműködve zajlott, amelynek következtében az ügynökök legalább 126 olyan gyanúsítottat tudtak azonosítani vagy letartóztatni, akik elősegítették a gyermekek szexuális kizsákmányolását, valamint 68 feltételezett emberkereskedőt.

"Az emberkereskedők társadalmunk legkiszolgáltatottabb tagjait zsákmányolják ki, és bűncselekményeik egy életre megsebzik az áldozatokat - sokan közülük gyermekek"

- mondta Christopher Wray, az FBI igazgatója, aki hozzátette, hogy az FBI továbbra is elkötelezett az ilyen jellegű bűncselekmények elleni harcban.

A tisztviselők szerint a legfiatalabb megtalált személy 11 éves volt, az átlagéletkor pedig 15 év.

Joe Biden, amerikai elnök kormányát az elmúlt időszakban több kritika is érte, mivel olyan, lényegében nyitott határpolitikát folytatott, amely elősegítette az emberkereskedelmet. Az adatok szerint több ezer, papírokkal nem rendelkező kiskorút tudtak így behozni kísérő családtag nélkül az Egyesült Államokba. - írja a CBN.com

A jelentések szerint jelenleg több mint 85 000 okmányokkal nem rendelkező gyermek van eltűntnek nyilvánítva az Egyesült Államokban. Egy tanulmány szerint a kísérő nélküli migráns gyermekek 60%-át a kartellek elfogják, és gyermekpornográfia és kábítószer-kereskedelem révén kihasználják.


Legfrissebb