Ugrás a tartalomra

Elon Musk a népességcsökkenésről: "nemzetek tűnhetnek el"

A woke-kultúráról és a politikai korrektségről is elmondta véleményét.

Elon Musk, az X vezérigazgatója az Olasz Testvérek kormánypárt ifjúsági szervezete által rendezett, Atreju nevű találkozónRómában, 2023. december 16-án (Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino)

Elon Musk szerint egész nemzetek tűnhetnek el a népességcsökkenés miatt, és arra kérte Európát, hogy ne vegye át az Egyesült Államoktól a woke-ideológiát. - írja a Magyar Nemzet.

"Nem akarjuk, hogy egész nemzetek tűnjenek el a népességcsökkenés miatt, és ha a lakosságot migránsok helyettesítik, az országok elveszítik identitásukat"

– hangoztatta Elon Musk amerikai vállalkozó, a világ leggazdagabbnak számító embere az olasz jobboldal Atreju című politikai, közéleti találkozóján Rómában szombaton.

Elon Musk egyik kisfiával a nyakában lépett színpadra az Angyalvárnál zajló találkozón.

Felszólalásában kifejtette, hogy 

"az emberiség fennmaradását tartja elsőrendűnek, ezért fontos gyermekeket világra hozni és életet adni új generációknak."

Máskülönben elmondása szerint fennáll a veszély, hogy három vagy négy generáció múlva

"a világnépesség a jelenlegi egytizedére csökken, és a végén az emberiség eltűnik."

−  jelentette ki. Úgy vélte, nem szabad megengedni, hogy Japán, Franciaország vagy Olaszország lakossága eltűnjön. Kínában negyvenszázalékos demográfiai csökkenést jósolt.

Azt mondta, ha migránsokkal helyettesítik a lakosokat, az országok elveszítik identitásukat, és

„nem lesznek többé ugyanolyanok, mint korábban, Olaszországot az olaszoknak kell képviselni”.

Elon Musk hangsúlyozta, hogy kizárólag a törvényes bevándorlást támogatja.

"Nem állítom, hogy minden illegális bevándorló bűnöző, nagy részük kifogás nélküli, de ellenőrzés nélkül, miként tudjuk megállapítani, ki becsületes? Ezért kell leállítani az illegális migrációt."

 − mondta, valamint arra kérte Európát, ne vegye át az Egyesült Államokból a woke-ideológiát, mely a társadalmi igazságtalanság, elsősorban a faji megkülönböztetés ellen emeli fel szavát. Musk szerint a woke-ideológia nem tesz mást, mint egymás ellen fordítja az embereket. Hasonlóképpen vélekedett a sokat hangoztatott politikai korrektségről is.

"Az embereknek a munkájukkal kell sikert elérniük, nem pedig nemük vagy fajuk alapján. (Ezek az ideológiák) ítélkeznek az emberek felett"

− jelentette ki.

Legfrissebb