Ugrás a tartalomra

Elnökként Trump magának is kegyelmet adhat? - Csutak Zsolt

A Világnézet legfrissebb adásában Csutak Zsolttal beszélgettünk az amerikai választásokról.

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Csutak Zsolt Amerika szakértővel beszélgettünk, aki elmondta, hogy szerinte a perek célja, hogy elvegyék a kedvét a szavazástól republikánus választoknak, de vajon kinek jó a Trump körüli pereskedés?

Magyarország helyzete az amerikai politikai erőtérben

Magyarország szakértőnk szerint lavírozni próbál az amerikai és kínai érdekek között, melynek gazdasági hatásai is jelentősek. A NATO-val való kapcsolat és a belpolitikai helyzet Európában szintén kihatással van az országra.

"Érzékeny helyzetben van Magyarország, lavírozunk nagyhatalmi érdekek között."

- fejtette ki Csutak Zsolt.

Trump népszerűsége és jogi helyzete

Trump népszerűsége Csutak elmondása szerint nő, de számos jogi kihívással kell szembenéznie. Az ellene indított perek politikai indíttatásúak, és ezek kimenetele jelentősen befolyásolhatja a volt amerikai elnök győzelmi esélyeit.

"A népszerűsége az utóbbi időben szép lassan, fokozatosan növekedett, sőt az olló nyílik Biden és Trump között, azt hiszem most már majdnem 8 százalékos az előnye."

- fejtette ki.

Amerikai belpolitikai helyzet és társadalmi kihívások

Csutak hangsúlyozta, hogy az amerikai társadalom megosztott a progresszív és konzervatív értékek mentén. A demokrata és republikánus tábor közötti ideológiai harcok és a bevándorlási politika kihívásokat okoznak.

" Tehát az amerikai társadalom most már nem csak liberális, demokrata, és konzervatív, vallásos republikánus, hanem még azon belül is tovább töredezett, több része szakadt."

- emelte ki Csutak Zsolt.

Legfrissebb