Ugrás a tartalomra

Elmesélte hogyan tért meg a homoszexualitásból: bíróság elé kell állnia

Matthew Grech korábban a Hit Rádióban is elmesélte történetét.

Egy máltai keresztény jótékonysági szervezet munkatársának büntetőjogi vádakkal kell szembenéznie, mert állítólag az úgynevezett "megtérési gyakorlatokról" beszélt és azokat népszerűsítette, miután egy online médiumnak adott interjúban megosztotta megtérésének történetét.

A vélhetően az első ilyen jellegű ügyben a 33 éves Matthew Grech, a Core Issues Trust kurátora február 3-án áll bíróság elé a vallettai bíróságon, egy helyi, szólásszabadsággal foglalkozó médium, a PMnews Malta műsorvezetőivel együtt - közölte a Christian Concern brit székhelyű csoport, amelynek Christian Legal Centre nevű ága támogatja az aktivistát.

A máltai törvények szerint, amelyek tiltják az "áttérítési gyakorlatokat", ha Grechet bűnösnek találják, öt hónap börtönbüntetésre és/vagy 5000 dolláros pénzbírságra számíthat - mondta a csoport.

Grech úgy véli, hogy a máltai melegjogi mozgalom tagjai vették célkeresztbe, akik szerint a házasságról, az emberi identitásról és az LMBTQ életmóddal kapcsolatos bármilyen vitáról vallott keresztény nézeteket bűncselekménynek kellene tekinteni.

A tavaly áprilisi online interjúban, amelyet előzetesen a Facebookon hirdettek meg, Grech beszélt gyermekkoráról, a saját szexualitásával és kapcsolataival kapcsolatos zavarodottságáról, valamint arról, hogy felnőttként homoszexuális kapcsolatokba keveredett, mielőtt keresztény lett, ami végül gyökeresen megváltoztatta az életét.

Grech kijelentette, hogy nem ért egyet a konverziós terápia kifejezéssel, és minél mélyebbre merült keresztény hitében a Bibliát kutatva, annál jobban megértette, hogy a homoszexualitás nem identitás, hanem gyakorlat. Megosztotta nézetét, miszerint nem számít, milyen szexuális érzéseket él át egy férfi vagy egy nő, ha szexuális kapcsolatot létesít egy azonos nemű személlyel, akkor Isten szemében homoszexuális cselekményt követ el, és ez bűn.

Matthew Grech a Hit Rádióban is elmondta történetét több olyan fiatallal együtt, akik maguk is homoszexuális, transznemű háttérből szabadultak meg, ezt az interjút ide kattintva lehet megtekinteni.

A továbbiakban elmondta, hogy mint minden más bűnről, erről is lehet bűnbánatot tartani, és bocsánatot kérni Istentől, és erőt kérni tőle a leküzdéshez. Világossá tette, hogy keresztény szemszögből beszél. A műsor során Grech egyetlen ponton sem hívott fel egyetlen hallgatót sem terápiára, vagy bátorított senkit arra, hogy segítséget kérjen a nem kívánt azonos neműek iránti vonzalom miatt - áll a Christian Concern közleményében.

Az ügy nemzetközi szinten azért bír jelentőséggel, mert 2016-ban Málta lett az első olyan ország az Európai Unióban, amely betiltotta a nem kívánt azonos nemű vonzalomra irányuló tanácsadást vagy terápiát, amelyet az LMBTQ-csoportok gyakran gúnyosan konverziós terápiának neveznek.

"Mindenkinek, akinek fontos a szólásszabadság, meg kellene ijednie attól, ami velem történik"

- idézte Grechet a közlemény.

"Ha ez történik velem Máltán, biztosíthatom önöket, hogy hamarosan ez fog történni az Egyesült Királyságban és a világ más országaiban is"

-hangsúlyozta.

Michelle Donelan brit kulturális miniszter a múlt héten közölte, hogy a kormány tervezi a leszbikus, meleg, biszexuális és transz-identitású személyek számára a "konverziós terápia" betiltását. Egy 2021 decemberében tartott konzultáció során több mint 500 brit egyházi vezető írt a kormánynak, hogy készek büntetőjogi felelősségre vonásra, ha bevezetik a konverziós terápia betiltását.

A levélben azt írták, hogy "továbbra is teljesíteni fogják Isten iránti kötelességünket", még akkor is, ha a javasolt tilalom hatályba lépne.

(Christian Post)

Legfrissebb