Ugrás a tartalomra
LMBTQNFLAmerikaHírek

Ellenzi a transzneműek mosdóhasználatát az NFL sztár

A transznemű versenyzőkről is elmondta a véleményét.

Jonathan Ferrey/Getty Images

Felemelte hangját  a társadalmat sújtó transzgender őrület ellen Brett Favre, NFL sztár.

"Nem értem, miért van, az, hogy egy fiatalember egyszer csak lányként azonosítja magát, de az, hogy szerintünk nincs azzal semmi gond, ha egy fiú bemegy és együtt használja a női mosdót a lányokkal, szerintem nem helyes"

- mondta.

"Sajnálom, de néhány dolog, amelyet megengedünk ebben az országban, az már egyszerűen hihetetlen. Néhány gondolat és hiedelem már őrültségnek számít."

A Green Bay Packers egykori irányítója ezután a kultúra egyik legégetőbb kérdésére is rétért, hogy mennyire megengedhető az, hogy magukat transznemű férfiként azonosító férfiak női sportversenyekben vegyenek részt. Véleménye szerint a legtöbben ellenzik, hogy férfiak nőkkel versenyezzenek, de a legtöbben a félelem miatt nem mernek felszólalni ez ellen.

"Azt hiszem, talán a sportolók túlnyomó többsége fél attól hogy milyen hatással lesz ez a karrierjére, vagy lehet, hogy közvetlenül még nem érinti őket"

- részletezte Favre arra a kérdésre adott válaszul, hogy vajon a sportolók többsége miért nem emeli fel a hangját ez ellen.

Az NFL sztár véleménye Jason Whitlock, “Fearless című podcastjában, Lia Thomas, a Pennsylvaniai Egyetem korábbi úszójának megjegyzései után hangzott el, aki biológiai férfi létére transznemű nőként azonosítja magát.

A főiskolai sportoló szerint a nők, akik nem értenek egyet azzal, hogy a férfiak nők ellen versenyezzenek, azok igazából transzfóbok, csak túlságosan félnek ezt beismerni.

"A feminizmus álcáját használják arra, hogy valamiféle transzfób nézeteket eröltessenek másokra."

- mondta a sportoló.

(CBN)

Legfrissebb