Ugrás a tartalomra

Elkelt: 120 ezer dollárért vették meg Elvis Presley Bibliáját

Mostohatesvére szerint Elvis szinte minden nap olvasta a Bibliát.

Elvis Presley. - Kép forrása: Profilo Instagram @elvis

Több mint 100 ezer dollárért kelt el egy árverésen a rocklegenda, Elvis Presley személyes Bibliája.


A figyelemre méltó tárgyat Elvis unokatestvére, Patsy Presley és édesapja, Vernon Presley fedezte fel, amikor Elvis 1977 augusztusában bekövetkezett halála után átválogattak a tárgyait.

A Biblián arany betűkkel szerepel "Elvis Aaron Presley" neve, az oldalakon pedig az énekes által leginkább tanulmányozott Igeversek vannak kiemelve a Szentírásból. Az egyik ilyen szakasz a Jób könyvében található:

"Ha reménységemet aranyba vetettem, és azt mondtam az olvasztott aranynak: Én bizodalmam! Ha örültem azon, hogy nagy a gazdagságom, és hogy sokat szerzett az én kezem; Ha néztem a napot, mikor fényesen ragyogott, és a holdat, mikor méltósággal haladt, És az én szívem titkon elcsábult, és szájammal megcsókoltam a kezemet: Ez is bíró elé tartozó bűn volna, mert ámítottam volna az Istent oda fent!"

A Kruse GWS Auctions 120 ezer dollárért adta el a különleges Bibliát a Memorial Day hétvégén egy olyan licitálónak, akinek a kiléte ismeretlen. A végső kalapácsütés előtt 23 licit érkezett rá.

"A rock and roll királyát" gyakran ünneplik zenei tehetsége miatt, de hitéről keveset osztottak meg.

"Keresztény volt, és ezt a legtöbb ember nem tudja"

- fejtette ki Presley mostohatestvére, Billy Stanley a Faithwire-nek.

"Amikor azt mondom 'keresztény', akkor úgy értem, olyan keresztény volt, aki mindig magánál tarotta a Bibliáját... bárhová ment, mindig magával vitte a Bibliát".

Stanley Elvis mellett dolgozott, amikor turnézott, és azt a feladatot kapta, hogy az ő vigye Elvis Bibliáját, és beszámolt arról, hogy mostohatestvére gyakran imádkozik a fellépések előtt, utána pedig gospel dalokat énekelt.

"Szinte minden nap olvasta a Bibliát"

- hangsúlyozta.

Stanley az Elvis hite című könyv szerzője továbbá kifejtette:

"Senki sem tudja igazán elképzelni, milyen helyzetben volt Elvis... itt van egy ember, aki valóban megváltoztatta a kultúrát"

- részletezte Stanley.

"Mindig is úgy gondoltam... az egyik oldalon az ördög állt, a másikon pedig Isten, és állandó harc folyt a fejében".

Tragikus módon Elvis 42 éves korában halt meg szívelégtelenség következtében, de Stanley szerint kétségtelenül Elvis kapcsolatban maradt Istennel.

"Hallottam az emberektől, hogy azt mondják: 'Te vagy a király'.Erre ő azt válaszolta:
'Nem, nem, sajnálom. Csak egy igazi király van, és az Jézus"

- számolt be Elvis hitéről Stanley, aki szerint a világsztár "nem félt megmutatni a hitét".

(CBN)

Legfrissebb