Ugrás a tartalomra

Megvédené az abortusztúlélő csecsemők életét és elítéli az abortuszpárti támadásokat a kongresszus

A republikánus vezetésű képviselőház több életpárti törvényjavaslatot fogadott el.

Photo by Hannah Skelly / Unsplash

Szerdán a republikánus vezetésű képviselőház több életpárti törvényjavaslatot fogadott el az új kongresszus első szavazása során.

Az egyik törvényjavaslat előírja, hogy az egészségügyi dolgozóknak életmentő ellátást kell nyújtaniuk az abortuszt túlélő csecsemőknek. Az ilyen ellátás elmulasztása pénzbírsággal vagy akár öt év börtönbüntetéssel is járhat.

Denise Burke, az Alliance Defending Freedom vezető jogtanácsosa üdvözölte a törvényjavaslatot.

"Minden emberi élet értékes, és minden csecsemő megérdemli a védelmet. Az élve született abortuszt túlélők védelméről szóló törvény elfogadásával az amerikai képviselőház megerősítette a kiszolgáltatott gyermekek alapvető emberi jogait, legyenek azok születettek vagy meg nem született gyermekek"

-fogalmazott.

A képviselőház egy olyan intézkedést is elfogadott, amely elítéli "az életpárti létesítmények, csoportok és egyházak elleni közelmúltbeli támadásokat".

Legalább 78 krízisterhességi központ elleni támadás történt a Legfelsőbb Bíróság Roe kontra Wade döntésének kiszivárgása óta az életvédő csoportok szerint. Az abortuszpárti aktivizmus világszerte növekedést mutatott az ítéletet követően, erről ide kattintva olvashat bővebben. Az Igazságügyi Minisztériumot azért bírálták az Egyesült Államokban, hogy a legtöbb ilyen esetben nem hajtottak végre letartóztatásokat.

Mike Johnson képviselő a CBN-nek kiemelte, hogy a kongresszus válasza már régóta esedékes.

"Voltak ezek az abortuszpárti csoportok, amelyek nyíltan, a kamerák és az amerikai emberek előtt erőszakot és megfélemlítést alkalmaztak. Felgyújtották, megrongálták és megsemmisítették az életpárti szervezetek, egyházak, csoportok és életpárti központok tulajdonát. Ez egyszerűen lelkiismeretlen és a mai napig nem történt igazságszolgáltatás ezekben, ezért a kongresszusnak el kell ítélnie ezt"

- mondta a szavazás előtt.

Bár az állásfoglalás nem jár szankciókkal, több intézkedést eredményezhet a bűnüldöző szervek részéről.

Mindkét törvényjavaslatnak még legjobb esetben is nehéz dolga lesz a demokraták által ellenőrzött szenátusban. A Republikánus Párt úgy látja, hogy a szavazások egy része lehetőséget ad a hosszútávú tervezésre. A kongrersszusban három demokrata szavazott az állásfoglalás mellett.

(CBN)

Legfrissebb