Ugrás a tartalomra

Elhunyt Jack Hayford lelkész, keresztény vezető, egyetem- alapító és bestseller író

A sokak által Jack pásztor néven ismert lelkész a kaliforniai "The Church On The Way" alapító lelkésze volt.

Elhunyt Jack Hayford lelkész, prominens keresztény vezető, január 8-án, 88 éves korában.

A sokak által Jack pásztor néven ismert lelkész a kaliforniai Van Nuysban található "The Church On The Way" alapító lelkésze volt, ahol több mint három évtizeden át szolgált vezető lelkészként.

A bestseller író Hayford több mint ötven könyv szerzője (vagy társszerzője) volt, és 500 dalt és kórus művet komponált, köztük a nemzetközileg ismert és széles körben átvett "Majesty" dicséretet.

Életének későbbi szakaszában, 1997-ben Hayford megalapította a The King's University-t (korábban The King's College and Seminary) a texasi Southlake-ben. Az evangélumi keresztény egyetem kancellárjaként szolgált, mielőtt átadta a kancellárságot Robert Morris lelkésznek, a Gateway Church vezető vezető lelkészének.

A King's University beszámolójából kiderül:

"családja szerint békésen, álmában halt meg a kora reggeli órákban, miután feleségével, Valarie-val vacsorázott, és előző este beszélt az egyik unokájával".

Hayford 2004 és 2009 között a The International Church of the Foursquare Gospel (ICFG) elnökeként is szolgált. A Charisma Magazine idézi Randy Remingtont, az ICFG jelenlegi elnökét, aki így nyilatkozott:

"Jack lelkész olyan nagykövet volt, akinek a befolyása túllépte a felekezeti, generációs és globális határokat. Jack szenvedélye a Szellemmel teli istentiszteletek, a buzgó közbenjáró imái és a Jézust kinyilatkoztató bibliai prédikációi mellett a saját személyes életében is példát mutatott. Igazán megtestesítette azt az életet, amelyre másokat is hívott"

-fogalmazott.

"Jack lelkész Jézusnak szentelt életet élt, amelyben soha nem ingott meg, és nem is tért el tőle. Lelkészek ezrei találtak bátorítást, inspirációt és életre szóló szolgálati elveket a lelkésziskoláin és konferenciáin keresztül. Könyvei, dalai és tanításai továbbra is inspirálni és mentorálni fogják az elkövetkező generációkat"

- mondta Remington.

Hayford munkája a világra még halála után is hatással lesz a Jack Hayford Ministries által hátrahagyott forrásokon keresztül. Jack pásztort több mint 60 évig élt felesége, Anna Hayford előzte meg, aki 2017. március 8-án hunyt el. Hayford négy gyermeket, 11 unokát, sok dédunokát és második feleségét, Valarie-t hagyta hátra.

"A nagyszerű lelkész, Jack Hayford ma 88 éves korában hazament, hogy Jézussal legyen. Milyen nagy áldás volt ő sokak számára szerte a világon. Most látta Jézust, és személyesen énekelhette neki a Felséget. Köszönjük Ps Jack az életed, a szolgálatod és hogy sokakat megáldottál."

-búcsúzott Rodney Howard-Browne Twitteren.

(CBN)

Legfrissebb