Ugrás a tartalomra

Életvédő szervezet tiltakozik a klinikák előtti imádkozást tiltó rendelet ellen

Photo by Ben White / Unsplash

Egy életvédő csoport jogi lépéseket tesz Birmingham városi tanácsa ellen egy pufferzóna miatt, amely bűncselekménynek minősíti az imádkozást egy helyi abortuszklinika előtt.

A közterület-védelmi rendeletet szeptemberben hozták, és megtiltja az imádkozást, a tanácsadást, valamint a nők tájékoztatását és támogatását a Brit Terhességi Tanácsadó Csoport által működtetett városi klinika közelében.

A rendelet megszegése hat hónap börtönbüntetést vonhat maga után.

Az elmúlt két évben a birminghami "40 nap az életért" szervezet tagjai rendszeresen imádkoztak és segítséget, valamint az abortusz alternatíváit kínálták a klinika előtt. Isabel Vaughan-Spruce, a 40 nap az Életért Birminghamben vezetője szerint a rendőrség és a helyi tanács keveset tett azért, hogy megvédje a csoport tagjait a fenyegetésektől, lopásoktól, zaklatásoktól, támadásoktól és keresztényellenes gyalázkodásoktól.

A Keresztény Jogi Központ (CLC) támogatásával a csoport a endelet bevezetésének törvényi felülvizsgálatát kezdeményezi.

Vaughan-Spruce ügyvédei azzal érvelnek, hogy a tanács túllépte hatáskörét, és hogy a rendelet aránytalan, és helytelenül tiltja a békés és törvényes viselkedést.

Miss Vaughan-Spruce elmondta, hogy sok nő értékelte, hogy megtudta, milyen segítség áll rendelkezésre.

"Ezzel a fellépéssel nem azt kérem, hogy bárki is egyetértsen azzal, amit szervezetünk hisz; másoknak joguk van nem egyetérteni. Azt kérem azonban, hogy a hitbeli különbségek ellenére is tartsuk fenn az igazságot"

- mondta.

"Továbbra is kijövünk a Robert Klinika elé, de nem azért, mert élvezzük, hanem mert ez is része annak, hogy keresztény hitünket megélve biztosítsuk, hogy az abortuszt fontolgatóknak valódi alternatívákat mutassunk be"

-emelte ki.

"Az abortuszközponton kívüli segítség felajánlása egyike a kevés megmaradt mentőövnek azok számára, akik kényszerítve, elszigetelve, félelemben érzik magukat"

-hangsúlyozta.

Andrea Williams, a CLC vezérigazgatója szerint az abortuszklinikák előtti életvédő virrasztások "azon kevés mentőövek egyike", amelyek a tehetetlennek érző vagy abortuszra kényszerített nők rendelkezésére állnak.

"Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy bárkit is zaklatnának az abortuszklinikák előtt. Az igazság éppen az ellenkezője. Az abortusz támogatói azok, akik megfélemlítenek és zaklatnak, és nem engednek meg semmilyen eltérő véleményt"

- mondta.

"A 40 nap az életért egy utolsó esélyt kínál a nőknek és csecsemőiknek, hogy más választást hozzanak - az élet mellett döntsenek. Milyen világban élünk, amikor még ezt is megtagadják tőlük?

-fogalmazott.

(Christian Today)


Inkább meghallgatná? 🎧 A Hit Rádió híreit audio formában is eléri! 👇Legfrissebb