Ugrás a tartalomra

Egy texasi lelkész beperli Kanye Westet a szövetségi bíróságon, azt állítva, hogy az engedélye nélkül használta fel legutóbbi albumán a prédikáció egy részét.

David Paul Moten püspök, a "Viktória Joy of the Lord Worship Center" munkatársa pert indított West, a G.O.O.D Music, a Def Jam Recordings és az UMG Recordings ellen, azt állítva, hogy prédikációjának egy része szerepel a West „Come to Life” című dalában, a Donda albumban, amelyet Grammy-díjra is jelöltek.

A keresetet a múlt héten nyújtották be az Egyesült Államok dallasi kerületi bíróságán. Moten azt állítja, hogy West az engedélye nélkül használta fel prédikációját 70 másodpercig a Come to Life című dalban. A West, Jeff Bhasker, Warryn Campbell, Mark Williams és Raul Cubina által készített Come to Life arra világít rá, hogyan érezte magát West, amikor feleségül vette Kardashiant.

„A lelkem halleluját kiált, és köszönöm Istennek, hogy megmentett”

– hallatszik a lelkész beszéde a szám elején.

Egy ponton azt hallják, hogy imádkozik valakiért, hogy „szabaduljon meg” a gonosztól. Moten ügyvédei a Smith & Smith Law Group-nál azzal érvelnek, hogy az ötperces számban hozzávetőleg egy perc és 10 másodpercnyi minta van a szolgáló szavaiból a dalban.

A prédikáció mintáját ismételve játsszák a dallam előkórusa és kórusa közben – áll a panaszban. A perben azt állítják, hogy West olyan mintát mutatott be, amely szerint "szándékosan és kirívóan mintavételezett mások hangfelvételeiből, beleegyezés vagy engedély nélkül".

West és vezetősége sem reagált a vádakra. Nem ez az első alkalom, hogy Donda viták tárgya. 2021 szeptemberében Bri Babineaux énekesnő, egy népszerű gospel énekesnő, akinek több videója is elterjedt, azt mondta, hogy a Donda albumon szereplő énekmintákat sem hagyta jóvá Westnek.

"Köszönöm mindenkinek, aki gratulált a #Donda albumhoz"

- írta az Instagramon a meglepetés megjelenést követően.

"Erről azonban előre nem tudtam"

-mondta.

(Christian Today)

Legfrissebb