Ugrás a tartalomra

Egy friss felmérés szerint Bident és Trumpot is beelőzte DeSantis

Egy friss felmérés szerint az amerikai szavazók többsége Florida kormányzóját választaná elnöknek a 2024-es amerikai elnökválasztáson. Úgy tűnik tehát, hogy nemcsak Donald Trump szorult hátrébb a lehetséges elnökjelöltek rangsorában, hanem Biden is - számolt be a Hetek.

A Suffolk University/USA Today országos közvélemény-kutatása szerint a megkérdezett szavazók 56 százaléka felelte azt, hogy Ron DeSantis kormányzót választaná meg elnöknek a volt republikánus elnök helyett. A válaszadók mindössze harmada mondta, hogy inkább Trumpot akarja látni az elnöki székben – aki a múlt hónapban már hivatalosan is elindította választási kampányát.

A felmérés kimutatta, hogy jelen állás szerint Joe Bidennek továbbra is magasabb a támogatottsága, mint Trumpnak. Annak ellenére, hogy a demokrata elnök komoly veszteségeket szenvedett el politikai népszerűsége tekintetében az elmúlt időszakban.

Új republikánus seriff érkezett a városba” - nyilatkozta David Paleologos, a Suffolki Egyetem Politikai Kutatóközpontjának igazgatója.

(Hetek)

Legfrissebb