Ugrás a tartalomra

Egész télen elérhető melegedőt nyit Angliában egy keresztény szervezet a rezsiköltségek miatt

Photo by Julian Hochgesang / Unsplash

Egy berkshire-i keresztény jótékonysági szervezet „meleg menedék” indítását kezdeményezte, hogy segítsen a megélhetési költségekkel küzdő embereknek.

A New Beginnings Reading felajánlotta, hogy a fűtés éjjel-nappal bekapcsolva maradna a menedéken mindenki számára, akinek meleg, biztonságos menedékre lehet szüksége ezen a télen. Mivel a megélhetési költségek továbbra emelkednek az Egyesült Királyságban, a melegedő látogatói napközben élvezhetik a fűtést, és ingyenesen kaphatnak forró italt és levest.

A jótékonysági szervezet egy kávézót üzemeltet, anelyben hajléktalanoknak nyújt menedéket, és székhelye a Great Knollys Street egykori Queens Arms pubja.

Isabelle Six a New Beginnings Reading megbízottja azt nyilatkozta a Premier Christian News megkeresésére, hogy egyre többen jönnek be az ajtókon.

"Növekszik a rászorultság, és változást látunk a szolgáltatásainkat igénybe vevő emberek demográfiai helyzetében is"

-mondta.

"Egyre több embernek van munkája, de a hónap végéig nem tudják kihúznj, és arra számítunk, hogy ez az igény tovább fog növekedni a következő néhány hónapban"

-magyarázta.

A fűtési költségek fedezésére a New Beginnings Reading adománygyűjtő kampányt indított amelynek 100 000 font összegyűjtése a cél.

Six elmondta, hogy az ötletet Martin Lewis pénzügyi újságíró felvetése alapján dolgozták ki, aki az emelkedő energiaárak miatt felvetette az ilyen melegedők létrehozásának szükségességét.

"Olyan helynek kell lennünk, ahol ezek az emberek eljöhetnek melegedni, kaphatnak egy csésze forró italt, ingyen levest, feltölthetik a telefonjukat, tudnak mosakodni, ha kell"

-mondta el a melegedő ötletéről Six, amely akkor indul majd el, amikor októberben csökken a hőmérséklet.

Hit Rádió / Premier Christian News

Legfrissebb