Ugrás a tartalomra

Dráma: akarata ellenére abortálták egy demokrata képviselő gyermekét

Fotó: PBS

Cori Bush demokrata képviselő új könyvében elárulja, hogy egy orvos akarata ellenére abortuszt végzett rajta, miután megbeszélt egy időpontot, majd meggondolta magát.

Miután már átesett egy abortuszon, azt mondja, tévesen azt hitte, hogy érzelmileg felkészült a második abortuszra.

"Visszagondoltam az első abortuszra - "Oké, már csináltál ilyet korábban, ismered a szobákat, tudod, hogy néz ki, tudod, milyen érzés ezen a helyen..."... Azt hittem, készen állok"

- mondta Bush a Margeret Hoover vezette PBS Firing Line című műsorának egyik epizódjában.

"Majdnem olyan, mint egy futószalag, tudod, szobáról szobára jársz. És én az utolsó szobába kerültem. A nővér segített fel az asztalra"

- mondta Bush.

"Ott feküdtem, és elkezdtem gondolkodni: 'Nos, először is, nem mondtam el az apának, hogy ez fog történni. És úgy éreztem, hogy több időre van szükségem. Szóval azt mondtam: 'Nem, tudod mit, még nem állok készen'. És a nővér, tudja, nem hallgatott rám. És én azt mondtam: "Nem, nem állok készen. És ahogy mondtam, hogy "nem", ők tovább húzták a műszereket és mindent előkészítettek"

-mesélte.

Az orvos és a nővér, "teljesen figyelmen kívül hagyota" elmondása szerint.

"Emlékszem, ahogy ott feküdtem és néztem, hogy van-e valaki más a szobában, aki hallgatna rám"

- mondta.

"Ez idő alatt belém tették a műszert, és elindították. Én pedig azt mondtam, hogy 'nem', de már késő volt, mert ha egyszer elindult, nem lehetett leállítani"

-számolt be.

"Mit gondolsz, miért nem hallgattak rád?"

-kérdezte Hoover.

"Fiatal fekete nő voltam"

- válaszolta Bush.

"Úgy viselkedtek: 'Ó, hát, mi jobban tudjuk. Nem tudjátok, mire van szükségetek. Nem értitek. Mi jobban tudjuk"

-mondta.

Cori Bush demokrata képviselő egyébként abortuszpárti és Black Lives Matter aktivistaként kezdte pályafutását és megrázó élménye ellenére a mai napig az abortusz mellett kampányol.

A képviselő arról is beszámolt, hogy amikor a "Roe kontra Wade" ítéletet megváltoztatta a Legelsőbb Bíróság, könnyekre fakadt és rasszistának és szélsőjobboldalinak  titulálta az intézményt.

(Christian Headlines)

Legfrissebb