Ugrás a tartalomra

"Valószínűleg meghalt"- szülei akarata ellenére szedetnének le a lélegeztetőgépről egy 12 éves fiút

Az Egyesült Királyság egyik bírája kedden úgy döntött, hogy el kell távolítani egy 12 éves fiút a lélegeztetőgépről, miután az orvosok azt mondták a bíróságnak, hogy "nagyon valószínű, hogy agyhalott".

Archie Battersbee édesanyja és apja, Holly Dance és Paul Battersbee megpróbál minden esélyt megadni fiának az életre, miután április 7-én eszméletlen állapotban találták, nyakában egy kötőszalaggal. A Christian Concern szervezet szerint állítólag részt vett egy online kihívásában. A fiú a Londoni Királyi Kórházban maradt életfenntartó kezelésen.

Szülei szerint egy videó, amelyen Archie megmarkolja anyja ujjait, bizonyítja, hogy még mindig él, és működik az agya.

De orvosai úgy vélik, nincs remény a fiú felépülésére, mivel becsléseik szerint az agytörzs meghalt. A Sky News szerint a vizsgálatok azt mutatják, hogy nem folyik vér a területre. A szár az agy alján fekszik a gerincvelő felett és a szervezet legtöbb, az élethez nélkülözhetetlen automatikus funkciójának szabályozásáért felelős. Az orvosok azt mondták, hogy Archie szára 50%-ban sérült, és a szár 10-20%-a nekrózisban van, a sejtek elhaltak és/vagy bomlásban vannak.

A Legfelsőbb Bíróság családi osztályán hozott ítéletében Arbuthnot bíró úgy döntött, hogy "a valószínűségek mérlege szerint" Archie már meghalt.

"A Londoni Királyi Kórház egészségügyi szakemberei (1) hagyják abba Archie Battersbee mechanikus lélegeztetését; (2) extubálják Archie Battersbee-t; (3) hagyják abba a gyógyszerek beadását Archie Battersbee-nek, és (4) ne próbáljanak meg bármilyen szív- vagy pulmonális újraélesztést Archie Battersbee-n, amikor a légzési erőfeszítés megszűnik"

-rendelte el a bíró.

"A fent ismertetett lépések törvényesek"

- állítja a bíró.

A Christian Concern szerint ez az első alkalom, amikor valakit egy MRI-vizsgálat alapján „valószínűleg” halottnak nyilvánítottak.

A Keresztény Jogi Központ képviseletében Archie szülei jogi harcot vívtak annak érdekében, hogy több időt szerezzenek fiuknak, és hogy több orvosi vizsgálatot lehessen elvégezni, hogy felmérjék, javul-e az állapota, mielőtt döntést hoznának a létfenntartó eszköz megvonásáról.

A Christian Concern a múlt heti meghallgatáson megjegyezte, hogy Dr. D. Alan Shewmon, M.D., a Kaliforniai Egyetem neurológiai és gyermekgyógyászati ​​professzora szakértői vallomást tett számos dokumentált esetről, amikor az „agyhalottként” diagnosztizált személyek később felépültek.

Arra a kérdésre, hogy van-e elegendő bizonyíték a halál megbízható diagnózisához Archie esetében, Shewmon azt válaszolta: "Egyáltalán nem".

A bíró döntését követően Archie édesanyja, Hollie Dance elmondta a Christian Concernnek, hogy a család fellebbezni kíván.

„Meglepett és rendkívül csalódott vagyok a bíró döntése miatt, miután hetekig vívtam egy jogi csatát, miközben a kisfiam ágyánál akartam lenni”

– mondta Dance.

"Az, hogy ezt az ítéletet egy MRI-vizsgálatra alapozzák, és hogy "valószínűleg" meghalt, nem elég jó. Úgy gondolják, hogy ez az első alkalom, amikor valakit egy MRI-vizsgálat alapján "valószínűleg" halottnak nyilvánítottak"

– magyarázta.

"A bíróságon bemutatott orvosszakértői vélemény egyértelmű volt abban, hogy az "agyhalál" fogalma mára hiteltelenné vált, és semmi esetre sem lehet Archie-t végelegesen agyhalottként diagnosztizálni"

- folytatta Dance.

Megismételte, hogy nem hiszi, hogy fia kapott elég időt a gyógyulásra.

"Nem hiszem, hogy Archie-nak elég ideje volt. Kezdettől fogva mindig arra gondoltam, hogy "miért ez a rohanás?" A szíve még mindig dobog, megfogta a kezemet, és mint az anyja, tudom, hogy még mindig odabent van"

– jegyezte meg.

"Amíg Isten nem akarja, nem fogadom el, hogy menjen. Ismerek csodákat, amikor az emberek visszatértek agyhalott állapotukból"

- mondta Dance. Andrea Williams, a Keresztény Jogi Központ vezérigazgatója "nevetségesnek" nevezte a döntést.

"Ez a döntés megsemmisítő pillanat Archie és családja számára"

- mondta.

"Az az elképzelés, hogy a halált a valószínűség mérlege alapján ki lehet jelenteni, őszintén szólva nevetséges. Az élet a legértékesebb ajándékunk. Ez az ítélet nyugtalanító és sötét precedenst teremt"

-emelte ki.

(CBN)

Legfrissebb