0279 Ugrás a tartalomra

Drag-tinédzserekről készít dokumentumsorozatot a Discovery Plusz

A Discovery Plusz streaming szolgáltató bejelentette, hogy új dokumentumsorozatot indít június elsejétől, amely tinédzser drag előadókról fog szólni. A műsor vezető producere a Dancing with the Stars szereplője, a híres modell, Tyra Banks lesz.

Photo by Jiroe (Matia Rengel) / Unsplash

A 6 epizódos sorozat címe Generation Drag (Drag generáció) lesz. A történet 5 tinédzserről fog szólni, akik a Dragutante című drag show-ra készülnek, ami egy LMBTQ+ tinédzserek számára rendezett show, ahol „kifejezhetik önmagukat, bátran lehetnek önmaguk”.

„A Generation Drag öt tinédzser felkészülését követi nyomot a Dragutante-ra, ami egyedülálló drag bál a tizen- és huszonévesek számára. Ebben az inspiráló dokumentumsorozatban, a tinédzserek küzdelmét láthatjuk a felnőttéválás kihívásaival, a környezet nyomásával szemben, miközben a drag-lét nagyságára törekszenek”

– nyilatkozta április 26-án a sorozat kapcsán a csatorna.

A sorozatban a tinédzserek szülei is szerepelnek majd, akik megtanulják, hogyan tudják bátorítani és támogatni gyermekeiket a dragek világában.

A csatorna közleménye kiemeli, hogy a történetben „a csillogás, a ragyogás, a hullámvölgyek és az idegtépő helyzetek között” a szüleik és a „drag anyák” segítik a tiniket a viharos úton egészen a Dragutante színpadáig, ami Denverben, Coloradoban található.

Banks kiemelte, mennyire csodálja és tiszteli a műsorban szereplő tizenéveseket, amiért olyan ügyesen és kitartóan evickélnek ebben a számukra nagy kihívásokat jelentő és nem elfogadó világban, ezzel a céltudatossággal pedig az egész műsorkészítő stábot inspirálják.

A dokumentumfilmben szereplő esemény, a Dragutante egy 2017 óta megrendezésre kerülő drag fesztivál, ahol drag tinédzserek léphetnek fel.

„Ez az egész napos rendezvény egy támogató közeget teremt a jövő drag előadóinak, ahol megtapasztalhatják a drag életstílust a színpadon és a színfalak mögött egyaránt”

-fejtették ki, majd megfogalmazták, hogy a rendezvény egyik célja, hogy az emberekhez is közelebb vigye a drag kultúrát és közösséget.

Vida Zsanett / Christian Headlines

Legfrissebb