Ugrás a tartalomra
LMBTQUSAKülföldHírek

Már nem tudtak mit kitalálni: Drag queennel toboroz az amerikai haditengerészet

Szélesebb körben is próbálják magukhoz vonzani a fiatalokat.

Photo by Sung Jin Cho / Unsplash

Digitális nagykövetnek kérte fel az amerikai haditengerészet a magát non-binárisnak meghatározó Joshua Kellyt, aki a U.S. NAVY, amerikai haditengerészet yeomanjaként szolgál, és Harpy Daniels néven drag előadásokat is tart.

Az amerikai haditengerészet óriási toborzási válsággal küzd, ezért úgy tűnik, mindent megpróbál bevetni annak érdekében, hogy magához vonzza a fiatalokat.

A programot – ahogyan azt a haditengerészet is megerősítette, –  kísérleti jelleggel indították útnak 2022 októberében. Kelley először tengerész társainak tartott drag bemutatókat, de egy ideje a nyilvánosság előtt is felvállalja, hogy a szolgálat mellett drag queenként is tevékenykedik, amellyel a hozzá hasonló fiatalokat próbálja meggyőzni arról, hogy ők is csatlakozzanak. Kelley 2022 novemberében jelentette be, hogy az amerikai haditengerészet felkérte őt digitális nagykövetnek, hogy ezáltal még szélesebb körben népszerűsítse a szolgálatot, abban a reményben, hogy így több embert tudnak toborozni majd.

Kelley véleménye szerint a hadsereg sokáig elnyomta a queer és a transznemű embereket, azonban, úgy gondolja, hogy ebben fordulat állt be, mert szerinte a hadsereg nagyon sokszínű és alkalmazkodó és ezt saját életének bemutatásával is igyekszik igazolni.

"A haditengerészet digitális nagyköveti programja egy kísérleti kezdeményezés volt, amelynek célja a digitális környezet feltárása volt, hogy a potenciális jelölteket szélesebb körben is el tudjuk érni. A kísérleti program lezárult, most kiértékeljük, és megvizsgáljuk, hogyan létezhet majd a jövőben"

– közölte a haditengerészet, azonban állításuk szerint senkinek nem fizettek azért, bhogy a haditengerészet digitális nagykövetévé váljon.

(Breitbart)

Legfrissebb