Ugrás a tartalomra

Drag queeneket hívott meg pünkösdi istentiszteletére egy gyülekezet

A New York állambeli Elmirában található Park Templom adott otthont az LMBTQ hónapjának tiszteletére "Worship is a Drag" elnevezésű vasárnapi istentiszteletnek drag queenekkel.

Egy New York állam északi részén található templom a PRIDE hónap kezdetét azzal ünnepelte, hogy egy istentiszteleten vendégül látott drag queeneket. A "Krisztus Egyesült Egyházához" kapcsolódó gyülekezet „különleges úrvacsorai istentiszteletként” jellemezte az eseményt vendégelőadókkal - írta meg a Christian Post.

A gyülekezet lelkipásztora, J. Gary Brinn tiszteletes vezetésével az istentiszteletet a „pünkösd megünneplése, a PRIDE hónap beindítása és Krisztus szeretetasztalához való eljutás" miatt tartották.

A közösség az eseményről népszerűsítő posztot tett közzé a Facebookon a múlt hónapban, amelyen egy női ruhát és sminket viselő férfi szerepelt. Brinn a személyes honlapján hétfőn megosztott üzenetében kommentálta az eseményt és az arra érkezett reakciókat.

Brinn elvetette azt az elképzelést, hogy Isten „fehér férfi” legyen, és azt állította, hogy a "gyülekezetek fehér férfi vezetése miatt" Isten úgy viselkedett, mint egy idősebb fehér ember, abszolút hatalommal és megdöbbentő törékenységgel, mert Isten "állítólagos mindenhatósága ellenére folyamatosan megsértődött, amiért az emberek nem simogatták megfelelően az egóját", vagy "nem tartották be azokat a szabályokat, amelyeket az életünk mikromenedzselése érdekében alkalmazott”

Brinn szerint "dühének csúcspontja a családon belüli erőszak végső cselekményeként, az egyetlen gyermeke meggyilkolására irányuló összeesküvés volt."

"Ha ez a verzió működik neked, az az "isten", akit a kis emberek a saját képükre teremtettek, nagyszerű. Bár ha ez a verzió működik számodra, valószínűleg nem én vagyok a megfelelő lelkipásztor a számodra, mert úgy látom, hogy az Isten dühös és erőszakos, undorító, és méltatlan imádatomra és dicséretemre. Isten egy szörnyeteg, akit már régen elhagytam”

– tette hozzá.

A lelkész a gyülekezet nevében is „extravagáns üdvözletet nyújtott az LMBTQ+ közösségnek, nem toleranciát, hanem ünneplést”, és beszélt a rasszizmus elleni küzdelemről. Kijelentette, hogy „a bűnünk nemcsak abban van, amit tettünk, hanem abban is, amit elmulasztottunk”.

A vezető blaszfémikus kijelentései után többen is felvetették, hogy miért nevezi egyáltalán magát kereszténynek Brinn, ha "ennyire gyűlöli Istent" és a közösségi médián többen a gyülekezet mibenlétét is megkérdőjelezték.

Legfrissebb