Ugrás a tartalomra

Drag queen lépett fel egy katolikus középiskola kápolnájában

A színes miniszoknyát viselő nőnek öltözött férfi saját közösségi média felületén osztott meg egy rövid videót arról, ahogy bevonul a kápolnába.

A videót az előadó ezzel a szöveggel osztotta meg Twitter oldalán:

„Egy katolikus középiskola, itt, New Yorkban meghívott, hogy lépjek fel a kápolnájukban. Az számít, hogy lássanak bennünket, ezért nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy lehetőségem volt beszélni a munkámról LMBTQ+ drag queen aktivistaként”.

A videón az látható, ahogy „New York királynőjeként” konferálják fel a diákoknak, akik a kápolna padsoraiban foglalnak helyet. A narancssárga és kék leopárdmintás, fenekének egy részét szabadon hagyó ruhában bevonuló, kisminkelt és parókát viselő drag queent felállva, tapsolva, hangosan ünneplve fogadták a diákok.

A videót több keresztény csoport is megosztotta oldalán, figyelmeztetve arra, milyen abszurd irányba tart a világ és hogy „a gyülekezeteknek most nagyon fel kell ébredniük, hiszen sosem volt ekkora a tét”.

New Yorkban nem ez az első eset, hogy istentiszteletre hívtak meg drag queent.

Legutóbb júniusban, a Pride hónap alkalmából az elmirabeli Park Church invitált vasárnapi istentiszteletére több drag queent is, hogy együtt dicsérjék Istent.

A gyülekezet honlapján úgy definiálja magát, hogy Krisztus igaz egyházához tartozik, emellett pedig minden lehetséges módon támogatja az LMBTQ mozgalmat: a gyülekezet saját Twitter logóját is megváltoztatta szivárványosra, hogy szolidaritást vállaljon az LMBTQ közösség tagjaival.

A gyülekezet lelkészét, J. Gary Brinnt a honlapon úgy mutatják be, mint egy „elkötelezett antirasszista és feminista meleg férfi, aki aktívan támogatja az LMBTQ+ egyenlőséget.”

Ő hirdette meg a június 5-ei istentiszteletet is, amelyet elmondásuk szerint azért tartottak, hogy „ünnepeljük a pünkösdöt és az LMBTQ+ büszkeség hónapját, és mindenkinek lehetősége legyen eljönni Krisztus szeretetének asztalához.”

Az aznapi prédikáció arról szólt, hogy „Isten mindenkit szeret”. Habár Jézus azért jött a földre, hogy vállalja a büntetést bűneinkért, tanításaiban soha nem bagatellizálta a bűnöket, ha valaki megtért hozzá, azt mondta, hogy „menj és ne vétkezz többé”, Brinn a pride istentisztelet után azt írta blogjában, hogy „ahogy mindig is voltak furcsaságok, mindig is sokféleség volt a nemi kifejeződésben és az érzelmi orientációban, úgy a kereszténységre is mindig is a sokféleség volt a jellemző.”

Az egyháztanácsuk vezetője egy televíziós nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy az egyháznak ma az a feladata, hogy „nyitott legyen és a hozzá fordulókat erősítse meg”.

Hogy miben, azt is kifejtette.

„A megerősítés a fontos. Ez azt jelenti, hogy megerősítjük az ember választott nemi identitását vagy a szexuális orientációját vagy azt, hogy kit szeret, miről beszél, hogyan öltözködik... mindezeket az emberek megválaszthatják, eldönthetik, mi pedig megerősítjük őket ebben, hogy így tudjanak beépülni az egyházba.”

-fogalmazott.

A gyülekezet idén már kétszer is tartott jótékonysági villásreggelit, melyen helyi drag előadók léptek fel.

Vida Zsanett / CBN


Legfrissebb