Ugrás a tartalomra

A Planned Parenthood azt tervezi, hogy 50 millió dollárt adományoz a 2022-es félidős választásokra annak érdekében, hogy idén novemberben megválasszák a pro-choice jelölteket.

Az abortusz-óriás először egy szerdai sajtóközleményben jelentette be hatalmas kiadási tervét és új választási kiadási programjának elindítását, aminek a "Take Control", azaz "Hatalomátvétel" a neve.

A csoport kifejtette, hogy a pénzeszközöket stratégiailag arra fogják használni, hogy országszerte olyan abortuszjog lobbistákat válasszanak, akik kritikus fontosságúak az abortuszhoz való hozzáférés védelmében. A Fox News szerint a Planned Parenthood kezdeményezése részeként először Georgia, Nevada, Minnesota, Pennsylvania, Arizona, Észak-Karolina, New Hampshire, Michigan és Wisconsin államokban való hirdetési felületek vásárlására összpontosít.

A szervezet nagyjából 6 millió emberrel kíván kapcsolatba lépni különféle eszközökön keresztül, beleértve digitális  és televíziós hirdetéseket, a telefonos szolgáltatást és még sok mást, a kijelölt életvédő államokban.

"Ez a választás a hatalomról és az ellenőrzésről szól"

-írta a sajtóközleményben Jenny Lawson, a Planned Parenthood Votes ügyvezető igazgatója.

A Planned Parenthood kampánya a Legfelsőbb Bíróság Roe V. Wade megsemmisítéséről hozott döntését követi, amely rábízta az abortuszkérdést az államok szabályozására.

A Pro-Life America életvédő szervezet azt nyilatkozta, hogy a Planned Parenthood kampánya megmutatja, hogy kétségbeesetten törekszenek az abortuszhoz való hozzáférés megőrzésére az egész országban.

"Az abortuszlobbi azon terve, hogy milliókat költsenek olyan demokraták megválasztására, akik a születésig igény szerint támogatják az abortuszt, azt mutatja, mennyire kétségbeesetten igyekeznek megőrizni jövedelmező vállalkozásukat, a meg nem született gyermekek megölését és az anyák kizsákmányolását"

- mondta az SBA szóvivője a Fox News Digitalnak.

"A közvélemény-kutatások és a választások újra és újra azt mutatják, hogy az amerikaiak elutasítják ezt a radikális napirendet, és inkább a csecsemők és anyukák közös védelmét részesítik előnyben, beleértve az abortusz korlátozását abban az idősávban amikor a babák már fájdalmat érezhetnek, és amikor észlelhető a szívverésük"

- tette hozzá a szóvivő.

A szavazók 72 százaléka nem támogatja az abortuszt 15 hetes terhesség után.

(Christian Headlines)

Legfrissebb