0279 Ugrás a tartalomra

Georgia demokrata kormányzójelöltje, Stacey Abrams a hét elején azt állította, hogy a hathetes korban észlelt magzati szívverések „gyártott hangok”, amelyek célja, hogy segítsék a férfiakat a női test ellenőrzésében.

„Nincs olyan, hogy szívverés hathetes korban”

– állította Abrams kedden az atlantai Ray Charles Performing Arts Centerben tartott rendezvényen.  

"Ez egy gyártott hang, amelynek célja, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy a férfiaknak joguk van átvenni az irányítást a női test felett"

-állította, az incidensről videó is készült.

0:00
/

Nem ez az első eset, hogy a magzati szívverést relativizálni próbálják. Mint ahogy arról a Yahoo News beszámolt, néhány hónappal ezelőtt a Planned Parenthood honlapján még az volt olvasható, hogy a terhesség ötödik-hatodik hetében „nagyon alapszinten dobogó szív és keringési rendszer alakul ki”, azonban az abortuszklinika később módosította weboldalát, hogy jobban tükrözze az abortuszpárti üzeneteket a szívdobbanás törvényekkel szemben, amelyek megtiltják az abortuszt, ha a magzati szívverést észlelik.  

Az új megfogalmazás szerint ez idő alatt „az embrió egy része szívműködést kezd mutatni”.

A mainstream média is elősegítette a magzati szívverésről szóló abortuszpárti kommunikációt.  Májusban, miután a Legfelsőbb Bíróság kiszivárgott véleménytervezete azt sugallta, hogy a Bíróság készen áll a Roe kontra Wade döntésre, az NBC News arról számolt be, hogy szakértők szerint a „magzati szívverés” kifejezés „félrevezető és orvosilag pontatlan”.

Hit Rádió / Yahoo

Legfrissebb