Ugrás a tartalomra

Csúcsot döntöttek az antiszemita incidensek az Egyesült Államokban

Az Anti-Defamation League (ADL) keddi jelentése szerint az újrakódolt antiszemita incidensek száma történelmi csúcsot ért el 2021-ben, Joe Biden elnök kormányzásának első évében, miután a szélsőségesség növekedésének megállításáért kampányolt.

A 2021-es Audit of Antisemitic Incidents során nyomon követett antiszemita incidensek száma tavaly minden idők csúcsát érte el az Egyesült Államokban. Összessen 2717 incidens került jegyzésre– ez átlagosan több mint hét incidens naponta és 34 százalékos növekedés éves szinten , beleértve a testi sértéseket, zaklatásokat és vandalizmusokat is.

Ez a legmagasabb szám, amióta az ADL 1979-ben elkezdte nyomon követni az antiszemita incidenseket.

Az összes incidens közül 1776 eset került zaklatás kategóriába, olyan esetként definiálva, amikor egy vagy több zsidó embert (vagy zsidónak vélt személyt) szóban (vagy írásban) zaklattak antiszemita összeesküvés-elméletekkel, rágalmakkal vagy sztereotípiákkal. A zaklatások száma 43%-kal nőtt a 2020-as 1242 jegyzett esethez képest.

További 853 incidens került a vandalizmus kategóriába, olyan esetként definiálva, amikor a tulajdont oly módon károsították meg, hogy az antiszemita szándékra utaló bizonyítékot tartalmazott, vagy amely antiszemita hatást gyakorolt ​​a zsidókra. A horogkeresztek, amelyeket a zsidók általában az antiszemita gyűlölet szimbólumaiként értelmeznek, 578 eseményben voltak jelen. Az antiszemita vandalizmusok száma 14%-kal nőtt a 2020-as 751-hez képest.

Az ADL arról is beszámolt, hogy 167 százalékkal nőtt a zsidók elleni támadások száma, a 2020-as 33-ról 88-ra 2021-ben, bár ezekben a támadásokban nem jegyeztek fel halálos áldozatot.

Az előző adminisztráció idején a demokraták, a média és az ADL vezérigazgatója, Jonathan Greenblatt gyakran  Donald Trump elnököt hibáztatta , vagy arra utalt, hogy ő a hibás a növekvő antiszemitizmusért.

(Breitbart)

Legfrissebb