Ugrás a tartalomra

"Cserben hagyta Jeruzsálemet"- elítélték a Biden-kormányt a kereszények

Nem vétózták meg az ENSZ által elfogadott tűzszüneti határozatot.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjai az ENSZ New York-i székhelyén szavaztak a gázai övezetről szóló határozatról, amely azonnali tűzszünetet követel a ramadán hónapra. Kép forrása: Andrew Kelly/Reuters


Keresztény szervezetek az Egyesült Államokban elítélték a Biden-kormányzatot, amiért tartózkodott a szavazáson, amely lehetővé tette, hogy az ENSZ hétfőn elfogadja a tűzszüneti határozatot.

A Christians United for Israel (CUFI) alapítója és elnöke, John Hagee lelkész egy közleményben így fogalmazott:

"A mai tartózkodás az ENSZ-ben gyalázatos - nem így bánik az ember egy szövetségessel, és nem tükrözi az amerikai nép Izraelhez vagy ehhez a háborúhoz való hozzáállását.
"A Biden-kormányzat beletörődése a nemzetközi antiszemitizmusba nem fogja megakadályozni Izraelt abban, hogy legyőzze a Hamászt vagy hazahozza túszait."

Sandra Parker, a CUFI Action finanszírozó elnöke hozzátette:

"A mai ENSZ-akciók egyértelműen megmutatták a világnak, hogy a Biden-kormányzat cserbenhagyta Jeruzsálemet

- fejtette ki Parker, valamint elmondta:

"Az Egyesült Államok tartózkodott egy olyan megdöbbentő határozattól, amelyet a Hamász üdvözölt, Izrael pedig kénytelen volt visszahívni egy vezető washingtoni delegációt az ügy miatt - ami felveti a kérdést:"
"kinek segít a jelenlegi amerikai politika?"

A CUFI az egyik legnagyobb Izrael-párti szervezet Amerikában, több mint 10 millió taggal.

Mike Pence, az Egyesült Államok 48. alelnöke hívő keresztényként szintén elítélte az amerikai akciót.

Pence az X-en azt írta, hogy

"Ez egy szégyen. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elfogadott egy azonnali tűzszünetre felszólító határozatot, amely nem tesz említést a Hamászról vagy október 7-ről, és a Biden-kormányzat vétó nélkül hagyta átmenni

- hangsúlyozta Pence valamint hozzátette:

"A holokauszt óta a zsidó nép ellen elkövetett legsúlyosabb támadás után a Izrael számára engedni kell, hogy háborút folytasson, amíg a Hamászt egyszer s mindenkorra el nem pusztítja. Amerika Izrael mellett áll."

A Hamász hétfőn közölte, hogy üdvözli az ENSZ Biztonsági Tanácsának a gázai tűzszünetre felszólító határozatát, és hogy kész azonnali fogolycserére Izraellel.

A hétfőn elfogadott határozat azonnali tűzszünetet követel Izrael és a Hamász palesztin terrorszervezet között, valamint az összes túsz azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátását, miután az Egyesült Államok tartózkodott a szavazáson.

(Jpost)

Legfrissebb