Ugrás a tartalomra

CNN felmérés: Joe Biden gazdasága mindössze 2 százalék szerint "nagyon jó"

Az amerikaiak mindössze két százaléka gondolja úgy, hogy Joe Biden elnök gazdasága „nagyon jó” – derült ki a CNN szerdán közzétett felméréséből.

Ezzel szemben összesen 77 százalék gondolja úgy, hogy Biden gazdasága rossz, ami egy évtizede a legmagasabb mért mutató. 47 százalékuk szerint a gazdaság továbbra is „valamelyest” szegény, míg további 30 százalékuk „nagyon szegénynek” tartja.

A közvélemény-kutatás azt is kimutatta, hogy 36 ponttal (50 százalékkal) a gazdaság az első számú kérdés az amerikaiak számára. A további fontos problémák közé tartozik a megkérdezettek szerint az ukrán háború (14 százalék), bevándorlás (10 százalék), globális felmelegedés (9 százalék), faji megosztottság (5 százalék), a koronavírus (5 százalék) és az oktatás (4 százalék).

Történelmi mélyponton van azoknak a száma, akik Biden gazdaságát „nagyon jónak” nevezték.

Augusztusban három százalék volt azoknak a válaszadóknak a száma, akik szerint Biden gazdasága „nagyon jó”, ez pedig májusban egy százalékponttal csökkent. A májusi két százalék a legalacsonyabb érték Barack Obama 2014-es gazdasága óta. Biden gazdaságra vonatkozó minősítése, a legfontosabb kérdés, úgy tűnik, befolyásolja az amerikaiak nemzetről alkotott véleményét.

Mindössze két százalék mondta azt, hogy a nemzetnek „nagyon jól megy”. Ezzel szemben 20 százalék azt mondta, hogy a nemzetnek „nagyon rosszul megy”, ez pedig 18 pontos különbség.

(Breitbart)

Legfrissebb