0279 Ugrás a tartalomra

Chris Pratt egyike volt azoknak a hollywoodi hírességeknek, akik az elmúlt években köztudottan olyan karizmatikus egyházakhoz csatlakoztak, mint amilyen például a Hillsong. Ilyen gyülekezetbe jár többek között Kendall Jenner, Selena Gomez, valamint Hailey és Justin Bieber is, aki erről előszeretettel beszél nyilvánosan is - írta meg a 24.hu.

Pratt most egy interjúban tagadta, hogy bármikor tagja lett volna a Hillsong gyülekezetnek, sőt állítása szerint sosem járt ilyen istentiszteleten, és senkit nem ismer az egyházból. Azt viszont elismerte, hogy a Los Angeles-i Zoe egyház miséit néha látogatja, ez egy szintén pünkösdista mozgalom.

"A vallás elég elnyomó már egy jó ideje. Nem tudtam, hogy kvázi a vallásosság arcává válok majd, miközben igazából nem is vagyok egy vallásos ember. Azt hiszem, különbség van a vallásos lét – az ember által teremtett szokásokhoz való ragaszkodás, és az Isten, akiben amúgy nagyon is hiszek, kisajátítása – és aközött, hogy mindezt emberek irányítására használjuk, illetve arra, hogy pénzt vegyünk el tőlük, gyerekeket bántalmazzunk, területeket lopjunk és igazoljuk a gyűlöletet. Bármi is legyen; a gonosz, amely minden egyes ember szívében ott van, felmászott a vallás hátára és kéz a kézben jár vele."

-magyarázta Pratt.

Többször emlegette Istent díjátadókon és a közösségi oldalán, illetve nyilatkozott a hitéről beszélgetős műsorokban. Az Instagramján több keresztény kontextussal rendelkező bejegyzés is megtalálható.

Igen, néha elmegyek templomba, beszélek Istenről interjúkban vagy díjátadókon, de nem vagyok vallásos ember.

– hangsúlyozta a Men's Health férfimagazinnak adott interjúban.

Legfrissebb