Brit belügyminiszter: a rendőrség ne "woke" legyen, térjen vissza az alapokhoz

Brit belügyminiszter: a rendőrség ne "woke" legyen, térjen vissza az alapokhoz
Photo by King's Church International / Unsplash

Priti Patel brit belügyminiszter arra utasította a rendőrséget, hogy térjen vissza az alapokhoz, mivel egy jelentés szerint a közvélemény úgy érzi, hogy a rendőrök figyelmét „woke” kérdések vonják el a bűnözés elleni küzdelemről.

A Policy Exchange jelentése arra szólít fel, hogy a rendőrség tiltsa meg a térdelést vagy kampányjelvények viselését az egyenruhájukon, hogy elkerüljék annak kockázatát, hogy pártpolitikai nézeteket valljanak. Azt írják, hogy ez „nagyon károsíthatja” a közbizalmat. Olyan közvélemény-kutatásokra hivatkoznak, amelyek szerint 10 szavazóból négy gondolja úgy, hogy a rendőrséget jobban érdeklik a "woke” kérdések, mint a bűnözés megoldása.

Az érzést a belügyminiszter is osztja.

"Priti véleménye szerint a rendőrségnek a rendészeti alapelvek helyes megszerzésére, a hagyományos rendészetre és utcáink biztonságosabbá tételére kellene összpontosítania"

-osztotta meg egy kormányzati forrás.

A jelenlegi vezetés riválisai, Liz Truss és Rishi Sunak a bűnözést kampányaik sarokkövévé tették, és az alapokhoz való visszatérésre szólítottak fel.

A Fővárosi Rendőrség új biztosa, Sir Mark Rowley megígérte, hogy helyreállítja a környék rendészetét,  amikor megkezdi szolgálatát.

Angliában és Walesben a 43 rendőri erő közül hat, köztük a Metropolitan Police is, „speciális intézkedések” alatt állnak, mert nem vizsgálták ki megfelelően a bűncselekményeket.

(Telegraph)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.