Ugrás a tartalomra

Fegyveres abortuszpártit fogtak Brett Kavanaugh otthona közelében

Letartóztattak egy fegyveres férfit, aki azt mondta, hogy meg akarta ölni Brett Kavanaugh amerikai legfelsőbb bírót, szerda kora reggel, marylandi otthona közelében – közölték a bűnüldöző hatóságok.

A kaliforniai férfit Kavanaugh otthona közelében tették le egy taxival, mielőtt a rendőrök őrizetbe vették. A bűnüldöző szervek nem jelezték, hogyan értesültek a fenyegetésről – jelentette a CNBC.

A CNBC szerint volt nála kézifegyver, kés és paprikaspray. A húszas évei közepén járó férfi azt mondta a rendőrségnek, hogy meg akarta ölni Kavanaugh-t. A  legfelsőbb bíróság szóvivője megerősítette a fenyegetést, és nyilatkozatában azt mondta, hogy „egy férfit letartóztattak Kavanaugh bíró lakhelye közelében”.

„A férfi fel volt fegyverkezve, és megfenyegette Kavanaugh bírót”

– áll a közleményben.

A Montgomery megyei rendőrség 2. körzetébe szállították.

Az igazságszolgáltatással szembeni fenyegetések megnövekedtek, mióta a Legfelsőbb Bíróság kiszivárgott véleménye szerint a bírók többsége megsemmisítené a Roe kontra Wade ügy az 1973-as határozatát, amely országosan legalizálta az abortuszt. Kavanaugh is a döntés megváltoztatására szavazna a kiszivárgott döntésben.

Két, a nyomozást jól ismerő személy azt mondta a The Washington Postnak, hogy a férfi dühös a kiszivárgott vélemény miatt.

(Christian Headlines)

Legfrissebb