Ugrás a tartalomra

Brazíliában 961 százalékkal nőtt az antiszemita incidensek száma

A jelentés szerint világszerte megugrott az antiszemita cselekmények száma.

Palesztinbarát tüntetők vonulnak az Egyesült Államok Konzulátusa felé Brazíliában. - Kép forrása: Youtube

Világszerte növekvő trendet mutatnak az antiszemita megmozdulások, Brazíliában 961 százalékkal nőtt az antiszemita incidensek száma. - számol be a Jpost.

A brazíliai zsidó közösségi szervezetek új jelentése szerint októberben 961 százalékkal nőtt az antiszemita incidensek száma az előző év azonos időszakához képest. Ez a drámai emelkedés - 467 bejelentett eseményt jelentettek, szemben az előző évi mindössze 44 esettel.

Palesztinbarát tüntetők vonulnak az Egyesült Államok Konzulátusa felé Brazíliában.A jelentés részét képezi a Diaszpóraügyek és az Antiszemitizmus Elleni Eüzdelem Minisztériuma által hétfőn közzétett szélesebb körű elemzésnek, amely a világ antiszemita tendenciáira világít rá.

Az Egyesült Államokban az Észak-Amerikai Zsidó Szövetségek által végzett, november 9-én közzétett felmérés a zsidó közösségben egyre növekvő nyugtalanságról számol be. Az eredmények azt mutatják, hogy az amerikai zsidók jelentős része, mintegy egyharmada szembesült már erőszakkal vagy gyűlöletcselekményekkel. Ráadásul a felmérésben résztvevők 72%-a úgy véli, hogy az elmúlt hetekben nőtt az antiszemitizmus.

Görögországban is számos nyugtalanító esemény történt. Volos városában számos antiszemita cselekményt követtek el, többek között olyan sértő falfirkákkal, amelyek a Dávid-csillagot ábrázolták horogkeresztek mellett, és olyan rágalmazó üzenetekkel, amelyek a zsidókat a nácikkal tették egyenlővé az izraeliek által elfoglalt lakóépületeken.


Nagy-Britannia belügyminisztere, Suella Braverman a rendfenntartó erők ritka és éles kritikáját megfogalmazva azzal vádolta a londoni Metropolitan Police-t, hogy a testület más csoportokkal szemben indokolatlanul engedékeny a palesztinbarát tüntetőkkel szemben és figyelmen kívül hagyja az általa "palesztinbarát csőcseléknek" nevezett illegális tevékenységeket.

Rishi Sunak, brit miniszterelnök a CNN információi szerint erre válaszul kirúgta Braverman-t, és hét év politikai távollét után David Cameron, volt miniszterelnököt állította be a helyére.

A jelentés kitért a franciaországi fejleményekre is, ahol az ügyészség vizsgálja az antiszemita incidensekben való esetleges orosz részvételt.


Legfrissebb