Ugrás a tartalomra

Botrány: Titkos nemváltó klub a kolorádói iskolában

Megkérték a gyerekeket, hogy ne szóljanak szüleiknek az ott történtekről.

Fotó:CBN

Titkos nemváltó klubba invitálták a hatodik osztályos gyerekeket a kolorádi iskolában, a transzneműségre, nemátalakító beavatkozásokról beszéltek, amelynek következtében az egyik lány majdnem öngyilkos lett.

Az America First Policy és az Illumine Legal (AFPI) pert indított a Fort Collins-i Poudre iskolai körzet ellen, a szülők nevében akiknek gyermekei a Wellington Általános és Középiskolába jártak.

A családok állításai szerint egy tanár arra buzdította a gyermekeket, hogy csatlakozzanak a "Nemek és Szexualitások Szövetsége" (GSA) elnevezésű klubhoz, úgy, hogy a találkozókon történtekről semmit se szóljanak a szüleiknek arra hivatkozva, hogy "ami a GSA-ban történik, az a GSA-ban is marad."

"A mi felelősségünk, hogy megvédjük az ártatlanságukat, és megállítsuk azokat, akik visszaélnek az adófizetők által finanszírozott pozíciójukkal, hogy radikális politikai programot erőltessenek nemzetünk fiataljaira"

- nyilatkozott az ügyben Pam Bondi, az AFPI alkotmányjogi peres partnerség elnöke.

"A perrel azt szeretnénk elérni, hogy visszaadják a hatalmat a szülőknek, megerősítve ezzel alkotmányos jogaikat arra vonatkozóan, hogy gyermekeik oktatása és jövőjük védelme felől ők dönthessenek"

- mondta.

A találkozókon a pubertásblokkolókról, transzneműségről, hormonkészítményekről, nemekről és névmásokról beszéltek a gyermekeknek, valamint a Supporting Pride Learning and Social Happenings (SPLASH), az iskoláskorú gyermekek szexuális és nemi identitással kapcsolatos felvilágosítására törekvő szervezet ügyvezető igazgatóját is meghívták.

A tanár a szülők állítása szerint azt mondta a diákoknak, hogy amennyiben nem érzik jól magukat a testükben, az azt jelenti, hogy transzneműek, és tanácsot is adott a gyermekeknek, arra vonatkozóan, hogy szerinte melyik nemhez tartoznak.

Azokat a gyermekeket, akik kijelenték a többiek előtt, hogy ők transzneműek, különböző játékokkal zászlóval és egyéb kellékekkel jutalmazta.

Az esetre úgy derült fény, hogy egy klubtalálkozó után az egyik lány édesanyjához fordult azzal a kijelentéssel, hogy ő nemet fog változtatni.

"Miután a döntéssel szülei elé állt, végül meggondolta magát, de a klubbal kapcsolatos tapasztalatai hónapokon át tartó érzelmi válságba sodorták, zavart idéztek elő nála a nemiséggel és a szexualitással kapcsolatban, és mivel már öngyilkossági gondolatok is elkezdték gyötörni őt, ezért tanácsadást is igénybe kellett vennie"

- áll a perben.

Egy másik család szintén hasonló dolgokról számolt be az esetre vonatkozóan. Az ő lányukat azzal győzködték, hogy a születéskori nem meghatározása az orvosok vagy a szülők által elkövetett hiba is lehet.

A találkozók után a lány, aromantikusnak és aszexuálisnak nevezte magát a szüleinek célzott cetliken, később pedig nyíltan is megkérdőjelezte nemi identitását, majd bejelentette, hogy nemet szeretne változtatni.

Az érzelmi válság őt is hatalmába kerítette, amiért úgy döntött, magántanuló lesz, majd később egy öngyilkossági kísérletet is végrehajtott.

(CBN)

Legfrissebb