Ugrás a tartalomra

Botrány miatt kényszerültek az óvodásoknak szánt LGBTQ anyag eltávolítására

A maine-i oktatási minisztérium eltávolította webhelyéről azt a videót, amely a szexuális irányultság és a nemi identitás fogalmát ismerteti az óvodások számára, miután az állam közelgő kormányzóválasztása során támadások tárgya lett.

A maine-i Republikánus Párt, amely az őszi kormányzóválasztáson Janet Mills hivatalban lévő demokrata kormányzót akarja legyőzni, a múlt héten egy hirdetést adott ki, amelyben azt állította, hogy  2,8 millió dollárt költöttek adófizetők pénzéből „radikális iskolai órákra”. A hirdetésben egy óvodások számára készült óratervből készült klip jelent meg.

A klipben Kailina Mills tanárnő úgy jellemezte a transz-azonosított személyeket, mint akiknél „az orvosok hibát követtek el születésükkor” és „a baba megszületésekor "az orvosok megmondják a szülőknek, hogy szerintük milyen nemű a baba”.

"Néhány ember, amikor egy kicsit idősebb lesz, rájön, hogy az orvosok nem helyesen állapították meg a nemét"

- tette hozzá.

„Valóban ezt kellene a gyerekeinknek tanulniuk az óvodában matematika, természettudományok és olvasás helyett?”

-vettette fel a kérdést a republikánusok válaszvideója.

A szóban forgó anyag a „Freedom Holidays” című hatperces videó részét képezte, amely az állami „Kindergarten MOOSE Module” része volt.  Az erőforrás „300 projektalapú, interdiszciplináris modulból” áll, amelyeket az óvoda előkészítőtől a második osztályig tanuló diákok számára terveztek.

Mills pénteken a Facebookon bejelentette , hogy „a Maine-i Oktatási Minisztérium (MDOE) és a kormányzó adminisztrációja engedett a nyomásnak, ahelyett, hogy kiálltak volna Maine legsebezhetőbb emberei, családjai és diákjai mellett” illetve furcsa móson azt is nehezményezte, hogy "politikai játszmák" része lett a gyermekeknek szánt LMBTQ anyaga.

(Christian Post)

Legfrissebb