Ugrás a tartalomra

Botrány Cambridge-ben: istentiszteleten magyarázták el, hogy Jézus transznemű

A hírek szerint néhány hívő könnyek között hagyott ott egy istentiszteletet, miután a Cambridge-i Egyetem Trinity College kápolnájának esti istentiszteletén egy vendégelőadó elmagyarázta nekik, hogyan lehetett Jézus transznemű.

A The Daily Telegraph szerint Joshua Heath, egy junior kutató beszélt a múlt vasárnapi istentiszteleten.

A gyülekezetnek három reneszánsz és középkori festményt mutatva, amelyeken Jézus a kereszten látható, köztük Jean Malouel művész Pietà című festményét, Heath rámutatott egy oldalsó sebre, amely szerinte úgy nézett ki, mint egy női nemi szerv. A 14. századi luxemburgi Bonne imakönyvet is felhasználta álláspontja védelmében.

A Daily Telegraph beszámolója szerint prédikációja végén azt mondta:

"Krisztus teste egyszerre férfias és nőies ezekben a művekben, ha Krisztus teste, ahogy ezek a művek sugallják, minden test teste, akkor az ő teste egyben a transz test is"

A lap szerint az egyik hívő eretnekséget kiáltott, mielőtt elhagyta a néhányak által sértőnek tartott prédikációt.Egy másik panaszlevelet írt Dr. Michael Bannernek, a Trinity College dékánjának, amelyben megdöbbenését fejezte ki a történtek miatt.

"Sírva hagytam el az istentiszteletet. Felajánlotta, hogy utána beszélget velem, de túlságosan el voltam keseredve"

-írta a felháborodott hívő a levélben.

Dr. Banner válaszlevelében megvédte a prédikációt, és azt írta:

"Ami engem illet, úgy gondolom, hogy ez a spekuláció jogos volt, függetlenül attól, hogy Ön vagy én vagy bárki más nem ért egyet az értelmezéssel, mást mond erről a művészeti hagyományról, vagy ellenáll annak a transzszexualizmus körüli kortárs kérdésekre való alkalmazásának."

A Trinity College is kiállt Heath prédikációja mellett. Egy szóvivője azt mondta:

"A prédikáció a vallásos művészet természetét vizsgálta, a gondolatébresztő tudományos kutatás szellemében, és a Cambridge-i Egyetemen folyó nyílt vitának és párbeszédnek megfelelően"

(Premier Christian News)


Inkább meghallgatná? 🎧 A Hit Rádió híreit audio formában is eléri! 👇
Legfrissebb