Ugrás a tartalomra

Botrány: a tiltakozások ellenére diszkóestet tartottak a Canterbury katedrálisban

Eminem, Britney Spears és a Linkin park zenéit játszották.

Néma diszkó a Canterbury katedrálisban. - Kép forrása: X

Az angliai Canterbury székesegyházat számos kritika éri amiatt, hogy egy 90-es évekbeli "csendes diszkót" rendeztek a székesegyház területén a tiltakozások ellenére.

A "csendes diszkóra" múlt csütörtökön és pénteken este került sor, a székesegyház honlapján korábban közzétett hirdetésben pedig ez állt:

"Első alkalommal kerül megrendezésre egy 90-es évekbeli csendes diszkó a egy olyan történelmi székesegyházban, mint a Canterbury."

Az esemény szórólapja olyan előadók zenéjét hirdette, mint a Backstreet Boys, az Nsync, Eminem, a Spice Girls, Britney Spears, az Oasis, a Linkin Park és mások.

Canterbury Cathedral is hosting a 90s silent disco this week. Pic: Silent Discos in Incredible Places/Facebook
A katedrálisban rendezett "csendes diszkó" szórólapja.

A péntek esti rendezvényre a katedrális honlapja szerint fejenként 25 fontért keltek el a jegyek. Több mint 3000 embert vártak a rendezvényre, ahol alkoholt is felszolgáltak az épületben.

- számolt be a Premier.

A rendezény elleni petíciót több mint 2100 ember támogatta a Change.org oldalán, amelyben amelyben ellenzik a katedrális úgynevezett "csendes diszkóit", csütörtökön még imavirrasztást is tartottak az épület mellett.

"Justin Welby (canterburyi érsek)! Mindenki szereti a csendes diszkót, de annak egy éjszakai klubban van a helye, nem a canterburyi katedrálisban. Anglia legfontosabb keresztény templomában"

- áll a petícióban.

"Mi, alulírottak ellenezzük a történelmi szent helyeink megszentségtelenítését, és különösen éjszakai szórakozóhelyként való használatukat"

- áll a petícióban.

Skowronski elmondta, hogy szerinte a katedrálisok őrzői teljesen világi diszkókat rendeznek a katedrális épületében és teljesen figyelmen kívül hagyják Istent a "saját házában".

- mondta.

"A templomhajó csak néhány lépésre van attól a helytől, ahol Beckett Szent Tamás mártírhalált halt, amikor megpróbálta megőrizni a székesegyház szentségét a világi erőkkel szemben"

- folytatta.

"Tehát az a hely, ahol fejbelőtték, ugyanaz a hely lesz, ahol ma este valaki kiönti egy túlárazott rumos kólát".

David Monteith tiszteletes, Canterbury dékánja a kritikára reagálva azt mondta:

"A székesegyházak mindig is a közösségi élet részei voltak, sokkal szélesebb értelemben, mint elsődlegesen a keresztény istentisztelet és misszió központja"

- jelentette ki.

(Christian Post)

Legfrissebb