0279 Ugrás a tartalomra

Börtönnel fenyegetik, pedig csak Jézus szavait idézte

Egy poszt miatt vádolják a prédikátort.

Photo by Hasan Almasi / Unsplash

A Legfelsőbb Bírósághoz fordul az oklahomai prédikátor, miután öt évre szóló távolságtartási végzésre ítélték, és börtönnel fenyegetik a helyi LMBTQ csoport elleni beszédéért.

Rich Penkoski, a Warriorrs for Christ elnevezésű online szervezetet vezeti, és a kisgyermekeknek tartott drag showműsorok ellen szólal fel országszerte. Szerinte a távolságtartási végzés alkotmányellenes, amely korlátozza a keresztényeket a szabad véleménynyilvánításban.

"Évek óta prédikálok ez ellen. Azt mondtuk, ha nem teszünk semmit ez ellen, akkor a helyzet egyre rosszabb lesz, és most tessék"

- fejtette ki véleményét  a lelkész.

Penkoski a homoszexualitás ellen Pál apostol szavait idézte a Róma 1:32-ből, valamint elmondta, hogy nem csak azok bűnösök, akik ezeket cselekszik, hanem azok is, akik támogatják őket ebben annak ellenére, hogy ismerik Isten rendeléseit.

A pásztor Jézus szavait is felidézte  a Máté evangéliumából a gyermekeknek tartott drag előadások kapcsán.

"Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik énbennem hisznek, jobb annak, hogy malomkövet kössenek a nyakára, és a tenger mélységébe vessék"

– áll a lelkész bejegyzésében, amelyre a helyi LMBTQ szervezetek felkapták a fejüket, mondván, hogy veszélyeztetve érzik magukat, és feljelenteték a lelkészt.

Penkoski az egyik helyi gyülekezetet is kritizálta, amiért megosztotta a Pride-ot ünneplő gyermekekről készült fotókat, valamint cáfolta Lawrence Hayes kijelentését is, aki tagadta, hogy a Pride rendezvényen bármilyen felnőtteknek szóló előadásra sor került volna.

A prédikátor elmondta, hogy gyermekes apuka révén Isten arra indította őt, hogy szólaljan fel a gyermekeknek tartott drag rendezvények ellen. Beszámolt arról is, hogy szolgálata során többször halálosan megfenyegették, és amíg a jogi vita zajlott még a tulajdonában is kárt tettek.

John Whitehead a Ruthford intézet alapítótagja, aki a lelkészt képviseli a perben, elmondta,  hogy szerinte az ügy azért is veszélyes a keresztényekre nézve, mert megfékezik őket a szabad véleménynyilvánításban.

"hiszem, azt kell mondanunk, hogy egy bibliai vers idézése egy bizonyos ponton bűncselekménynek minősülhet az Egyesült Államokban"

– mondta az ügyvéd, valamint hozzátette, hogy a lelkész soha nem fenyegette erőszakkal vádlóit.

Penkovski más keresztények véleménye alapján kijelentette, hogy ő az első keresztény Amerikában, akit börtönnel fenyegetnek azért, mert olyan tartalmat posztolt, amelyben bibliai versekkel kritizálta az azonos neműek házasságát vagy a ’drag’ bemutatókat.

Whitehead elmondása szerint ha Penkovski fellebbezése megbukik, azzal ki lehet jelenteni, hogy az Egyesült Államok első alkotmánymódosítása halott, amely pont a vallásszabadságot, a szólás-és sajtószabadságot hivatott védeni, valamint feljogosítja a polgárokat arra, hogy kérelmeikkel az államhoz fordulhassanak.

"Azt idézte, amit Jézus mondott, oké? Ha ez bűncselekmény, akkor nagyon rossz helyzetben vagyunk ebben az országban"

fejezte ki aggodalmait az ügyvéd.

(Fox News)Legfrissebb