Ugrás a tartalomra

Bojkottálták Zelenszkij Kneszet beszédét az arab pártok

Az izraeli parlament, a Kneszet mindkét arab pártja kihagyta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóbeszédét, egyikük szerint a Moszkva és Kijev közötti konfliktust rosszul ábrázolja a nyugati média, és az ukrán hatóságok „szégyentelenül” dolgoznak együtt a neonácikkal.

Tíz arab képviselő közül csak egy csatlakozott a Zelenszkijvel tartott Zoom-konferenciához vasárnap. Ez Walid Taha volt, a Ra’am (Egyesült Arab Lista) pártból, amely az izraeli kormánykoalíció része. Ra’am vezetője, Manszúr Abbász egy másik rendezvény miatt nem tudott részt venni az eseményen.

A 4 arab pártot egyesítő, hat parlamenti mandátummal rendelkező ellenzéki Közös Lista teljesen bojkottálta az ukrán elnök beszédét.

A lépést korábban a szövetséget vezető baloldali Hadash párt jelentette be. Egyetlen zsidó tagja, Ofer Kassif szombaton kifejtette, hogy „ellentétben azokkal az állításokkal, amelyeket a nyugati médiában hallunk éjjel-nappal, hogy ez a háború olyan, mint a Fény fiainak háborúja a Sötétség Fiaival szemben, egyáltalán nem erről van szó”.

„Ukrajnában a rezsim szégyentelenül együttműködik az olyan neonáci milíciákkal, mint az Azov. Ez az igazság”

– mutatott rá a törvényhozó.

Kassif azonban kijelentette, hogy továbbra is ellenzi az orosz hadműveletet Ukrajnában, és sürgette Moszkvát, hogy gyorsan vonja ki erőit a szomszédos országból.

(RT)

Legfrissebb