Ugrás a tartalomra

Bocsánatot kért izraeli útja miatt egy amerikai szenátor

A muszlim lakosok felháborodtak.

Sylvia Santana, Michigan állam egyik szenátora (jobbra) egy választójával (balra). - forrás: Facebook

Michigan állam egyik szenátora bocsánatot kért arab és muzulmán választóitól, amiért nemrégiben Lansing-i törvényhozótársaival együtt Izraelben járt.- írja a World Israel News.


Sylvia Santana, akinek körzetébe tartozik Detroit egy része, valamint Dearborn és Dearborn Heights is, ahol nagy számban laknak arab származású muszlimok, akik felháborodtak a szenátor Izraelbe tett látogatásán. Bocsánatkérését a közösségi médiában tette közzé.

"Elismerem, hogy az, hogy részt vettem ezen az utazáson sokakban haragot és csalódást váltott ki az arab/muszlim közösségben"

- írta Santana.

"Ezért őszintén bocsánatot kérek, és remélem, hogy megértik, hogy nem volt rosszindulatú szándékom. Nincs olyan szó, amellyel át tudnám önöknek adni a szívemben lévő érzéseket. Egyetlen célom az volt, hogy megismerjem világunknak ezt a régióját, és hogy jobban megértsem a Michiganhez kapcsolódó ügyeket."

Osama Siblani, a dearborni székhelyű Arab American News főszerkesztője egy Facebook-bejegyzésben fejtette ki a szenátor izraeli útjával kapcsolatos véleményét.

"A Santana izraeli látogatásáról szóló hírek enyhén szólva is sokkolták és feldühítették az arab-amerikai közösséget"

- írta Siblani.

"Santana látogatása egy pofon az arab-amerikai közösségnek, amely mindig is támogató és tisztelettudó volt a szenátorral szemben."

Santana kerülete átfedésben van Rashida Tlaib demokrata képviselőnő körzetével, aki híres az antiszemita és Izrael-ellenes retorikájáról. Nemrég például egy detroiti művészeti kiállításon beszélt Izrael elpusztításáról.

Az amerikai képviselőház 24 demokrata képviselőjéből álló csoport a héten Izraelben tartózkodik. Benjámin Netanjahu, izraeli miniszterelnök hétfőn jeruzsálemi irodájában fogadta a küldöttséget, megköszönve a törvényhozóknak az antiszemitizmus elleni harcot, valamint Izrael biztonságának támogatását, és köszönetet mondott Joe Biden, amerikai elnöknek "a béke körének kiterjesztése érdekében tett erőfeszítéseiért".


Legfrissebb