Ugrás a tartalomra
BLMHírek

A BLM társalapítója jótékonysági forrásokat költött el személyes célokra

A Black Lives Matter társalapítója, Patrisse Cullors jótékonysági forrásokat használt fel arra, hogy a testvérének és gyereke apjának jelentős összegeket adjon különböző szolgáltatásokra, az IRS (Szövetségi Adóhivatal) adatai alapján.

A társalapító testvérének, Paul Cullorsnak a bankszámlájára 840 000 dollár érkezett, amiért állítólag biztonsági szolgáltatásokat nyújtott a szervezetnek - derül ki a The Post adóügyi dokumentumaiból.

Eközben a BLM közel 970 000 dollárt fizetett egy Damon Turner tulajdonában lévő cégnek, akivel Cullorsnak van egy közös gyermeke, hogy segítsen "élő események létrehozásában", valamint egyéb "kreatív szolgáltatásokban".

Ezen felül a szervezet a 2020-2021 közötti évét 42 millió dolláros nettó vagyonnal zárta.

Cullors már korábban is bajba került, miután a BLM-től 120 000 dollárt kapott nem bejelentett "tanácsadói díjakért”. A sorozatos ellentmondások és pazarló életmódja miatti kritikák következtében Cullors tavaly lemondott a szervezet ügyvezető igazgatói tisztségéről.Az adóbevallás közzététele előtt Cullors egy 6 millió dolláros Los Angeles-i ingatlant vásárolt.

A BLM a múlt hónapban kritikák özönével nézett szembe, amikor nyilvánosan kiderült, hogy a szervezet adományokból vásárolt egy elegáns dél-kaliforniai házat. Az adóbevallások szerint több, mint 37 millió dollárt költöttek támogatásokra, ingatlanokra, tanácsadókra és egyéb nem nyilvános kiadásokra, a BLM szervezet továbbra is több tízmillió dollárt ér.

Mátéfi-Takács Eszter / New York Post

Legfrissebb