Ugrás a tartalomra

Bizonyíték nélkül is bárkit kivégeznek Pakisztánban

Felszólították az ENSZ Emberjogi Tanácsát, hogy lépjenek fel a keresztényüldözés ellen.

Photo by The Artist Studio / Unsplash

Az Amerikai Jogi és Igazságügyi Központ (ACLJ) felszólítja az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) Emberjogi Tanácsát, hogy lépjenek fel a Pakisztánban zajló keresztényüldözés ellen.

A pakisztáni keresztények folyamatosan ki vannak téve az iszlám szélsőségesek fizikai támadásainak, akik istenkáromlás vádja miatt fizikailag is bántalmazzák őket. Az ország igazságszolgáltatási rendszere pedig bizonyíték nélkül halálra ítéli a keresztényeket.

Az ACLJ európai képviselete az ECLJ az ENSZ Emberjogi Tanácsa előtt tartott előadást a pakisztáni keresztények helyzetéről.

Keresztényüldözés szempontjából Pakisztán a világ hetedik legrosszabb országa, mivel a blaszfémiatörvények miatt üldözik és a tömeges támadások során bántalmazzák, valamint meg is gyilkolják őket, a fiatal keresztény lányokat pedig elrabolják és muszlim vallásra kényszerítik

mondta az ECLJ képviselője.

Pakisztánban már az ország megalapítását megelőzően, 1947 előtt is léteztek a szigorú istenkáromlásra vonatkozó törvények. 1980-ban pedig az Egyesült Államok által támogatott katonai diktátor, Mohammed Zia-ul-Haq tábornok még halálbüntetést is előírt, és az iszlámot olyan vallássá nyilvánította, amelyet nem lehet megsérteni.

Több tucat embert megöltek már istenkáromlás vádjára hivatkozva, amelyet gyakran a keresztények megfélemlítésére és üldözésére használnak. A puszta vád is elég lehet a letartóztatáshoz, bíróság elé állításhoz, elítéléshez és a kivégzéshez.

Ahelyett, hogy eleget tennének a kéréseknek, Pakisztán még szigorúbb törvényekkel sújtotta a keresztényeket. Mohamed próféta barátjainak vagy családjának rágalmazásáért például három év börtön helyett már halálbüntetés jár

mondta az ENSZ tanácsának a képviselő.

Az ECLJ emellett felhívást intézett az Emberi Jogi Tanácshoz, hogy segítsen három ártatlan pakisztáni kereszténynek, akiket halálra ítéltek istenkáromlás vádjáért.

Kérjük a tanácstól, hogy szólítsa fel Pakisztánt, arra, hogy hagyjon fel az istenkáromlásról szóló törvények visszaélésével, és tegyen eleget az emberi jogi szerződésekből eredő nemzetközi kötelezettségeinek

kérte az ENSZ tanácsát a képviselő.

(CBN)

Legfrissebb