Ugrás a tartalomra

Bíróság előtt a zalai „Jézus”, aki milliókat csalt ki másoktól „lélekmentéssel”

A férfi magát Jézus inkarnációjának, ezáltal „gyógyító és lelket mentő mesternek” tüntette fel.

Photo by Tingey Injury Law Firm / Unsplash

A Zalaegerszegi Járásbíróság – a márciusi eredménytelen előkészítő ülés után – 2023. április 19-én tartotta az első tárgyalási napot annak a férfinek az ügyében, aki magát „gyógyító és lelket mentő mesternek” feltüntetve csalt ki milliókat - számolt be az Index.

A személye köré csoportosuló – jellemzően gyógyításra, lelki útmutatásra vágyó – emberekkel országszerte különböző helyszíneken találkozott, így például Zalaegerszegen, Böhönyén, Nagykanizsán, Pécsett és Budapesten is.

A férfi magát Jézus inkarnációjának, ezáltal „gyógyító és lelket mentő mesternek” tüntette fel.

Tanításaival látogatói bizalmába férkőzött, érzelmi függőséget teremtett velük, majd befolyásolni kezdte életvitelüket, pár- és pályaválasztásukat, továbbá pénzügyi döntéseiket.

Követőit – nemes és önzetlen indokokra hivatkozva – arra buzdította, hogy az általa megjelölt jótékony vagy az ő életét előbbre vivő célokra különböző összegeket adjanak, a pénzt azonban saját luxuséletvitelének finanszírozására fordította.

A sértettek egy része végig hitt a vádlott küldetésében, többen viszont megkérdőjelezték tevékenységét, de nem tudtak kitörni a befolyása alól, mert a férfi azzal fenyegette meg őket, hogy aki elárulja őt, az megbetegszik.

(Index)

Legfrissebb