Ugrás a tartalomra

Bill Gates szerint mesterséges vírus lehet a következő világcsapás

„Az emberi populáció egyre növekszik, a klímaváltozás következményeként pedig, úgy vélem, 50 százalék az esélye annak, hogy a következő 20 évben egy újabb világjárvány tör ki” – mondta Bill Gates az El Diario spanyol lapnak adott interjújában - írta meg az Index.

A Microsoft társalapítója a 2022-ben megjelent, „Hogyan előzzük meg a következő világjárványt” című könyvéről beszélt, amely szerint a következő világjárvány egy olyan vírustól származhat, amelyet már ismerünk. Bill Gates úgy véli, ez lehet az influenza egy fajtája vagy egy másik típusú koronavírus is.

Ez legalább lehetővé tenné, hogy felkészüljünk, és minél gyorsabban beszerezzük a szükséges kezeléseket és oltásokat. Azonban egy mesterséges vírus is közbeszólhat, amelyet szándékosan terjesztenek el a világban. Ez egy nagyon ijesztő forgatókönyv, mert egyszerre akár több helyen is terjeszthetik

– fogalmazott a Microsoft-alapító.

Úgy gondolja, az emberi populáció növekedésével és a klímaváltozás következményeként a következő húsz évben 50 százalék az esély arra, hogy egy újabb, természetes eredetű világjárvány alakul ki.

A milliárdos szerint tanulni lehet a Covid–19-világjárvány okozta tragédiából, és nagyobb befektetésre van szükség, hogy az ne ismétlődhessen meg.

Legfrissebb