0279 Ugrás a tartalomra


Az Egyesült Államoknak több pénzre van szüksége ahhoz, hogy felkészüljön "a második világjárványra" - mondta Joe Biden amerikai elnök keddi sajtótájékoztatóján, miközben méltatta kormánya erőfeszítéseit annak biztosítására, hogy az öt év alatti gyermekek megkapják a Covid-19 vakcinát.

Biden " történelmi mérföldkőnek" nevezte azt is, hogy az Egyesült Államok lett az első ország a világon, amely "biztonságos és hatékony Covid-19 vakcinát kínál már hat hónapos korú gyermekek számára".

Arra a kérdésre, hogy a kormányzat meddig tudja fenntartani az új vakcinakampányt, Biden azt mondta, hogy a jelenlegi költségvetés elegendő lesz "legalább az idei év végéig", de hangsúlyozta, hogy "több pénzre van szükségünk".

A továbbiakban kitartott amellett, hogy még több pénzre van szükség egy meg nem nevezett "második világjárványra". "Több pénzre van szükségünk a második világjárványra való felkészüléshez. Lesz egy másik világjárvány" - figyelmeztetett az elnök, anélkül, hogy részletesen kitért volna arra, hogy ez az új hullám mivel járhat.

(RT)

Legfrissebb